Ministerie van Buitenlandse Zaken

Meer internationale betrokkenheid bij opbouw in Uruzgan

24 jul 2008 | De hulpmissie van de Verenigde Naties in Afghanistan (UNAMA) is vandaag op bezoek geweest bij de Provinciale Raad, de lokale overheid in Uruzgan. Ook Nederland, vertegenwoordigd door de civiele vertegenwoordiger in Tarin Kowt was hierbij aanwezig. Bezoek van de hulporganisatie aan de lokale overheid in Uruzgan

De hulporganisaties, UNAMA en nog zeven andere hulporganisaties zoals UNICEF en het World Food Program presenteerden hun plannen voor de komende maanden aan de lokale overheid. De organisaties kregen daarbij de steun van de Provinciale Raad. De initiatieven variëren van het verbeteren van de gezondheidszorg tot het ondersteunen van de lokale overheid en het aanleggen van irrigatiesystemen.

De UNAMA heeft van de Verenigde Naties (VN) een mandaat gekregen om de internationale hulpactiviteiten in Afghanistan te coördineren. Begin juli maakte het UNAMA bekend een nieuw kantoor te openen in Uruzgan, inmiddels is dit kantoor bijna klaar. Eind oktober hoopt de VN-vertegenwoordiger de deuren in Tarin Kowt definitief te kunnen openen. Hiermee is verdere vooruitgang geboekt in het streven naar meer internationale betrokkenheid in de provincie Uruzgan zoals eerder al in de kamer werd aangekondigd.

Ook voor Nederland zijn de inspanningen van UNAMA belangrijk, ze sluiten goed aan bij het ontwikkelingswerk in Uruzgan waar Nederland zich op dit moment al voor inspant. In de komende jaren zal Nederland nauw blijven samenwerken met UNAMA in de opbouw van de provincie.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Zie ook

* Nieuwsbericht: VN opent kantoor in Uruzgan

Gerelateerde informatie

* Dossier Afghanistan

* Website UNAMA Externe link