Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Nieuw Stadsdeelhuis: Spiegelzaal verhuist mee

24 juli 2008
De Spiegelzaal, het kunstwerk van Marijke van Warmerdam in de hal van het stadsdeelkantoor aan de Linnaeusstraat, verhuist eind dit jaar mee naar het nieuwe Stadsdeelhuis. Van Warmerdam richtte het voorportaal van de trouwzaal in als hedendaagse spiegelzaal, met onder meer zilverkleurige vazen achter glazen wanden.

Deze spiegelzaal is een soort niemandsland; een overgangsgebied tussen het leven als vrijgezel en het huwelijkse leven. Om dit idee te laten terugkomen in het nieuwe Stadsdeelhuis, hebben de kunstenares en de interieurarchitect een bijzondere constructie bedacht. Bij de entree van de trouwzaal komen uitschuifbare wanden, waarin de zilverkleurige vazen staan. Als er een trouwerij is, worden deze wanden uitgeschoven en ontstaat een eigen voorportaal.

Foto: Spiegelzaal, kunstenaar Marijke van Warmerdam, fotograaf Violet Rouwhorst

Bij het ontwerp en de inrichting van het nieuwe Stadsdeelhuis is veel aandacht voor kunst. Zo werkt kunstenares Aglaia Konrad momenteel aan een ontwerp voor de toepassing van kunst in de raadzaal van het nieuwe Stadsdeelhuis. Voor een kunstwerk in de nieuwe publiekshal worden in augustus drie kunstenaars geselecteerd. Hun schetsontwerpen worden in januari en februari 2009 in het nieuwe Stadsdeelhuis tentoongesteld. Aan alle bewoners van Oost-Watergraafsmeer wordt dan gevraagd hun stem uit te brengen op het ontwerp dat zij het mooist vinden. Reageer