Online retailer voegt YouTube video's aan site toe

24/07/2008 15:04

Central Point Europe BV

Online retailer Central Point voegt sinds deze maand YouTube video's aan de productpagina's op haar site toe. De video's worden nu alleen nog toegevoegd door eigen medewerkers. In de toekomst kunnen klanten zelf hun eigen YouTube video's toevoegen.

'YouTube is nu marktleider op het gebied van online video. Het is de plek bij uitstek om originele video's te bekijken en te delen. Central Point verkoopt meer dan 230.000 computerproducten. Op YouTube zijn er tienduizenden video's te vinden over hoe deze producten er uit zien en hoe je ze het beste kunt gebruiken. De service om deze video's aan producten op onze site te koppelen helpt onze klanten om een nog betere productkeuze te maken', aldus Central Point mede-oprichter Sebastiaan Hooft.

De YouTube video's die op de site van Central Point staan worden door een eigen team van medewerkers geselecteerd op kwaliteit en relevantie. Vervolgens worden ze toegevoegd aan de productpagina's. In de toekomst wordt het voor klanten van Central Point mogelijk om eigen gemaakte YouTube video's aan de site van Central Point toe te voegen.

De online retailer experimenteert al langer met online video's. Zo heeft Central Point het best bekeken Tech-kanaal op YouTube en zijn er al bij ruim 1.000 producten originele reclame video's van de fabrikant te zien. Het YouTube kanaal van Central Point is te vinden via http://www.youtube.com/centralpoint.

Over Central Point

Central Point is een online aanbieder van computerproducten, die is opgenomen in de "Deloitte Technology Fast 50". Het bedrijf biedt consumenten, overheid en bedrijven meer dan 230.000 artikelen van bijna 1.000 merkfabrikanten. Klanten vinden op www.centralpoint.nl niet alleen de nieuwste, populaire types van een product, maar ook de minder bekende. Naast de snelheid en het gemak van kopen via het internet kenmerkt Central Point zich door zijn persoonlijke contact met de klant. Door een uniek geautomatiseerd systeem zorgt Central Point voor levering binnen 24 uur tegen scherpe prijzen. Joop van den Ende en Hubert Deitmers hebben sinds 2008 een belang van 30% in Central Point en zijn actief betrokken bij de groei van het bedrijf.

http://www.centralpoint.nl