Esprit Telecom en XB bundelen krachten

24/07/2008 15:42

Esprit telecom

Esprit Telecom zet 'the next step' in haar buy & build strategie

Amsterdam/Almere, 24 juli 2008 - De in Amsterdam gevestigde telecom operator Esprit Telecom maakt bekend dat zij XB uit Almere heeft overgenomen. XB is een next generation internet services operator (ISP) met name gericht op de Nederlandse zakelijke klant. XB biedt toegevoegde waarde diensten zoals operator onafhankelijke bedrijfsnetwerken, hosting, (hosted) IP-telefonie en webapplicaties.. XB vormt daarmee een sterke uitbreiding op de bestaande telecomdiensten van Esprit Telecom.

Door bundeling van krachten zijn Esprit Telecom en XB nog beter in staat een compleet producten- en dienstenportfolio aan te bieden op het gebied van vaste en mobiele telecom, internet en IT oplossingen. Esprit Telecom en XB nemen hiermee gezamenlijk een toppositie in, in de markt van telecom, internet en IT voor de zakelijke gebruiker in Nederland. Beide bedrijven hebben de ambitie verder door te groeien.

Esprit Telecom zet daarmee een volgende stap in haar ambitie om een leidende positie in te nemen als ICT partner in de Nederlandse zakelijk markt voor de levering van netwerkonafhankelijke IT en communicatiediensten.

Voor klanten van Esprit Telecom en XB heeft de samenwerking verschillende positieve gevolgen. Namen, adressen, telefoonnummers, directie en contactpersonen blijven hetzelfde, terwijl het producten- en dienstenportfolio uitgebreider en completer is geworden.

Aad Beekhuis, directeur Esprit Telecom: "Door de overname van XB is Esprit Telecom in een keer voorzien van additionele kennis op het gebied van IT en datacommunicatie. Daarmee versnellen wij de implementatie van onze eigen 'All-IP' strategie. Esprit Telecom krijgt er nieuwe en interessante markten bij. Er zijn kansen volop om ons samen met XB nog beter te profileren met voor de klant zeer aantrekkelijke diensten, steeds met het hoogste service niveau en tegen aantrekkelijke prijzen."

"De convergentie van telecom, IT en internet zal de komende jaren steeds verder evolueren", zegt Pieter Zuijdgeest, directeur XB. "Met Esprit Telecom krijgen wij de mogelijkheid en de kennis in huis om onze klanten gezamenlijk de beste oplossingen en diensten aan te bieden die deze convergentie mogelijk maken. Daarbij komt dat er een natuurlijke klik tussen beide bedrijven bestaat. Wij hebben er erg veel zin in om er gezamenlijk iets moois van te maken."

Over Esprit Telecom
Esprit Telecom startte in 1993 als eerste alternatieve telecomprovider naast KPN en is nu één van de belangrijkste aanbieders van telecommunicatiediensten met een compleet portfolio van telefonie-, data-, mobiele en Internetdiensten voor de zakelijke markt, overheden en non-profit instellingen. Kijk voor meer informatie op www.esprittelecom.nl.

Over XB
XB is al ruim tien jaar een landelijk opererende zakelijke ISP en is gespecialiseerd op het gebied van operator onafhankelijke bedrijfsnetwerken, hosting, telefonie en webapplicaties. XB staat voor integrale oplossingen op maat voor een optimale bedrijfsvoering. Deze positie stelt XB ondermeer in staat tot het geven van een Glasvezel Upgrade Garantie op al haar netwerkverbindingen. Kijk voor meer informatie op www.xb.nl.





http://www.esprittelecom.nl