Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 24 juli 2008

* 3 VERDACHTEN OP VRIJE VOETEN; RECHERCHE ZET ONDERZOEK VOORT

(in navolging op eerder verstuurd bericht)
ROTTERDAM-NOORD / CENTRUM - Zaterdagmorgen vroeg heeft er in de omgeving van de Schiekade een dodelijke schietpartij plaatsgevonden. Kort daarop heeft de politie 3 verdachten aangehouden. Na recherche-onderzoek zijn de deze drie verdachten weer op vrije voeten gesteld. Maandagavond mochten ze het politiebureau verlaten. Ze worden niet meer aangemerkt als verdachten. Een speciaal geformeerd rechercheteam zet het onderzoek naar de verdachten voort.
Persofficier van Justitie


* POLITIE BEKEURT JONGEREN NA VEROORZAKEN OVERLAST

OMMOORD - Politiemensen van het district Oost hebben woensdagavond zes jongeren, in de leeftijd van 13 tot 17 uit Rotterdam, bekeurd na het veroorzaken van overlast.
Rond zeven uur kreeg de politie melding dat bij metrostation Romeinshof aan de Stesemannplaats overlast van jeugd was. Bij het station zagen de agenten dat het zestal over een slagboom hing van de oversteekplaats. Hierdoor bleef het licht op rood staan. De groep rende weg toen zij de politiemensen zag, de slagboom bleef naar beneden.
Na een korte zoektocht werden de zes jongens en meiden staande gehouden. Hun ouders en de RET werden ingelicht. Tegen de jongeren is proces-verbaal opgemaakt.


* POLITIE ARRESTEERT JONGENS VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

OMMOORD - Politiepersoneel van het district Oost heeft donderdagochtend twee jongens gearresteerd voor openlijke geweldpleging.
Getuigen meldden rond vier uur dat op metrostation Graskruid vernielingen werden gepleegd en jongeren op de metrobaan stonden. Agenten gingen meteen ter plaatse en zagen een groepje wegrennen. Na een onderzoek in de omgeving met diverse eenheden werd een 16-jarige Rotterdammer aangehouden in een achtertuin van een woning aan het Bolkruid. Een 18-jarige Rotterdammer werd op het Heidekruid aangehouden.
Nadat de twee jongens overgebracht waren naar het politiebureau werd nabij het metrostation een onderzoek ingesteld. Hier bleek dat een ruit van een bushokje en een ruit van een wachthokje op het metrostation waren vernield.


* BRAND IN HENNEPKWEKERIJ
In een hennepkwekerij aan de Prins Hendrikstraat is woensdagmiddag brand ontstaan.
Rond half een zagen politiemensen rook uit de woning komen. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Tijdens de bluswerkzaamheden troffen
zij in de woning en de kelder een hennepkwekerij aan. Hier was ook de brand ontstaan.
Het hennepteam heeft de kwekerij ontmanteld. De politie heeft de 42-jarige eigenaar aangehouden.


* POLITIE ARRESTEERT MANNEN VOOR VERNIELING

TERBREGGE - Politiemensen van het district Noord hebben woensdagavond twee Rotterdammers, 18 en 21, aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Getuigen meldden dat twee mannen een regenpijp van een woning aan de Mattenbiesstraat hadden vernield. Hierop werd meteen een onderzoek ingesteld.
Dankzij de getuigenverklaringen werd het tweetal rond half zeven op het Daan Kagchellandpad aangehouden.


* AUTODIEF AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district West hebben woensdagmorgen een 34-jarige Vlaardinger aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een auto. Omstreeks negen uur zagen agenten dat een personenauto een gesloten verklaring negeerde bij de Beukelsdijk. De bestuurder kreeg een stopteken, maar dat leidde er alleen mar toe dat hij er met hoge snelheid vandoor ging en verdween in de richting van de Beukelsdijk.
Even later kwam de informatie dat er in Vlaardingen aangifte was gedaan van diefstal van een donkerkleurige Ford Escort Station. De bestuurder was herkend en daarom werd er een instap gedaan in zijn woning aan de Salviastraat in Vlaardingen. Hij verzette zich ernstig en werd overgebracht naar een politiebureau. In de Primulastraat werd de gestolen auto aangetroffen.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA LOSSEN SCHOTEN MET LUCHTDRUKWAPEN

OUDDORP - Politiemensen van het district De Eilanden hebben woensdagavond een 22-jarige man uit Ouddorp aangehouden voor wapenbezit.
Rond zes uur kreeg de politie de melding dat bij het busstation Preekhillaan knallen waren gehoord. Politiepersoneel stelde direct een onderzoek in en arresteerde een 22-jarige man in zijn woning. Hij verklaarde de schoten te hebben gelost omdat hij zijn zojuist aangeschafte luchtdrukwapen wilde uitproberen. Het wapen is in inbeslag genomen en de verdachte heeft een boete van 200 euro gekregen.


* ARRESTATIETEAM HOUDT VERWARDE AGRESSIEVE MAN AAN

Een arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft woensdagavond een 39-jarige Rotterdammer aangehouden. Aan het eind van de middag gooide de Rotterdammer een fiets tegen een passerende politiebus en een kruk tegen een personenauto op de Strevelsweg. De man schold de agenten uit en rende zijn woning aan de Strevelweg in. De
man dreigde zijn woning in brand te steken en bedreigde de politiemensen met de dood. Een gedeelte van de Strevelsweg werd afgezet en de brandweer en ambulance werd, uit voorzorg en op voorhand, ter plaatse gevraagd.
De ernstig verwarde man weigerde met de korpsonderhandelaar te praten. Ondertussen dreigde de man naar beneden te springen en sprenkelde benzine in zijn woning.
Het arrestatieteam heeft, voor de veiligheid van omwonenden, hulpverleners en de man zelf, inzet gepleegd en de man in zijn woning aangehouden. Niemand is gewond geraakt. De 39-jarige man is overgebracht naar het politiebureau.


* DIENSTHOND 'DUCO' SPOORT DRIE INBREKERS OP

VLAARDINGEN - De politie van het district Waterweg - Noord heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie mannen aangehouden. Zij werden op heterdaad 'besnuffeld' door diensthond 'Duco' in een pand aan de Magnoliastraat.
Omstreeks half drie viel er een melding geluidshinder bij een café in de Magnoliasteraat. De zaak bleek al gesloten te zijn, maar de glaslatten van het raam waren weggebroken, als ook een zijwand, waardoor je zo het café kon binnenlopen.
Het pand werd voor en achter afgezet en de hondengeleider ging met 'Duco' aan de lange lijn naar binnen. Onze viervoetige medewerker reageerde op de zolder heel duidelijk op bepaalde geuren en mede door zijn aanwezigheid kwam het drietal zonder problemen tevoorschijn. Ze werden aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Het gaat om een 19-jarige man uit Maassluis, een 16-jarige jongen en 18-jarige man uit Vlaardingen. In de Magnoliastraat trof men ook de auto van de verdachten aan. De wagen is in beslag genomen. De recherche stelt een nader onderzoek in, met name ook of de verdachten, nog bij andere zaken betrokken zijn.


* MAN KRIJGT BOETE 300 EURO NA RIJDEN OP MOTORSTEP

MAASSLUIS - Een 18-jarige man uit Tsjechië heeft woensdagmiddag een boete van 300 euro gekregen nadat hij met een motorstep op de Anna de Vriesstraat reed.
Rond één uur werd de man staande gehouden voor politiemensen. Het rijden met een motorstep is niet toegestaan op de openbare weg. Na overleg met het OM kreeg de man een boete van 300 euro die hij met euro's en kronen grotendeels voldeed.


* VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - De politie van het district Waterweg - Noord heeft woensdagavond een 16-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling. Om even na tienen klommen twee jongens over het hek van de begraafplaats 'De Beukenhof' in Schiedam. Dit gebeurde aan de zijde van de oude slachthuisbuurt. Vier agenten zijn de begraafplaats opgegaan om hen te zoeken. Ter hoogte de metrobuis zagen ze twee jongens staan die bezig waren 'tags' op de metrobuis te spuiten. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Na een achtervolging kon één van hen worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau. Op de metrobuis waren diverse 'tags' aangebracht met zilverkleurige verf. De verdachte had twee markers bij zich die in beslag genomen zijn. Een
onderzoek naar de andere jongen wordt ingesteld.


* OMSTANDERS REDDEN TE WATER GERAAKTE OPA EN KLEINKIND

SPIJKENISSE - Dankzij het kordate optreden van drie mensen zijn een 76-jarige man uit Spijkenisse en zijn 3-jarige kleinzoon woensdagmiddag van de verdrinkingsdood gered. De 76-jarige opa was rond vier uur met zijn zoon de eendjes gaan voeren. Door nog onbekende oorzaak was het tweetal in het water geraakt.
Een 48-jarige fietsster zag opa en kleinkind in het water en haalde direct het jongetje eruit waarna omstanders het kind naar zijn woning brachten. De 76-jarige man werd ook door de vrouw uit het water gehaald en vertoonde geen teken van leven meer. Direct startten een 42-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 27-jarige man met reanimeren.
De 76-jarige man is overgebracht naar het ziekenhuis. Het jongetje is voor onderzoek overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis.
De redders worden door de politie op passende wijze bedankt.