Binck NV

Gezamenlijk persbericht
Amsterdam, 24 juli 2008

BINCKBANK EN OPTIVER BUNDELEN KRACHTEN IN BEST EXECUTION SERVICE

Online bank BinckBank N.V. en market maker Optiver hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het gezamenlijk opzetten van een best execution service. BinckBank en Optiver zijn de grootste aanbieders van respectievelijk particuliere en professionele derivatentransacties op de Nederlandse markt. Deze samenwerking zal naar verwachting een besparing op de executiekosten opleveren.

BinckBank genereert met de labels Alex en Binck het grootste aantal particuliere derivatentransacties in Nederland. Optiver heeft - naast het marktleiderschap op het gebied van professionele derivatenhandel in Nederland - aanzienlijke posities in Europa en Azië en een groeiend marktaandeel op de Amerikaanse derivatenmarkt. Met de oprichting van deze service bieden partijen de beste uitvoering van de orders voor de BinckBank klanten. Bovendien zal dit initiatief kostenvoordelen opleveren.

Op 1 november 2007 is de Europese richtlijn Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) in werking getreden. Deze richtlijn stimuleert onder andere concurrentie tussen verschillende handelsplatformen. Daarnaast voorziet MiFID in regelgeving ter bescherming van de eindbelegger onder andere door brokers te verplichten een best execution beleid te hanteren. BinckBank en Optiver komen aan deze regelgeving tegemoet door het opzetten van een best execution service die de beste uitvoering van transacties in financiële instrumenten waarborgt.

In de best execution service combineren partijen de uitgebreide kennis van BinckBank op het gebied van particuliere brokerage met de langdurige ervaring van Optiver op het gebied van internationale handel op wereldwijde transactieplatformen. Bovendien is Optiver nauw betrokken bij nieuwe initiatieven als gevolg van MiFID zoals Chi-X, de eerste pan-Europese Multilaterale Trading Facility (MTF).

BinckBank is voornemens een groot deel van haar transactievolume (courante aandelen en derivaten) via deze service af te handelen. In eerste instantie wordt geconcentreerd op het aanbieden van in Nederland genoteerde financiële instrumenten. De best execution service biedt klanten van BinckBank permanent toegang tot de beste prijzen, c.q. uitvoeringen, hetgeen een direct voordeel oplevert. Daarnaast zal deze werkwijze naar verwachting een kostenbesparing opleveren, doordat de uitvoering van transacties waar mogelijk binnenshuis (in-house) zal plaatsvinden tegen lagere executiekosten. Het is mogelijk dat op termijn ook derde partijen gebruik kunnen maken van de service.

De best execution service zorgt er door middel van haar smart order routing systeem voor dat de orderuitvoering plaatsvindt bij de tegenpartij die de beste prijs biedt. Dat kan op een beurs zijn of een ander handelsplatform c.q. het interne matching platform. Alle prijzen worden openbaar bekend gemaakt zodat de service volledig transparant is voor beleggers. Hiervoor wordt een nieuwe broker opgericht waarin beide partijen op basis van gelijkwaardigheid participeren. De te vormen directie zal gaan bestaan uit twee door beide partijen aangewezen personen. Naar verwachting zal de handel via deze best execution service in het eerste kwartaal van 2009 van start gaan onder voorbehoud van goedkeuring van AFM, DNB en de OR van BinckBank.

BinckBank N.V.
BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online broker met een top-5 positie in Europa. Wij bieden onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld, online advies en vermogensbeheerdiensten, online sparen, accurate administratieve verwerking van effecten en geldtransacties voor professionele partijen en zeer uitgebreide marktinformatie.

BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijk online bank voor beleggers met vestigingen in Nederland, België en binnenkort in Frankrijk. BinckBank heeft ca. 500 medewerkers in dienst. De activiteiten van BinckBank vinden plaats in twee business units, Retail en Professional Services. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans bijna 250.000 rekeninghouders.

Belangrijke data 2008*:

- Publicatie derde kwartaalcijfers 2008 : 24 oktober 2008
- Jaarcijfers 2008 : 9 maart 2009
- Eerste kwartaalresultaten 2009 : 28 april 2009
- Aandeelhoudersvergadering 2009 : 28 april 2009
- Ex dividend : 30 april 2009
- Record-date : 5 mei 2009
- Betaling dividend : 6 mei 2009
- Halfjaarcijfers 2009 : 27 juli 2009
- Ex interim dividend : 28 juli 2009
- Record-date interim dividend : 30 juli 2009
- Betaling interim dividend : 31 juli 2009
- Derde kwartaalcijfers 2009 : 30 oktober 2009
* Data onder voorbehoud

Informatie over Optiver
Het Amsterdamse Optiver is opgericht in 1986 en is uitgegroeid tot een van de grootste marketmakersbedrijven. Optiver is een internationaal handelshuis dat beschikt over kantoren in Amsterdam, Chicago, Hong Kong, Sydney en Taipei. Omdat Optiver kantoren heeft die alle tijdzones dekken, kan er 24 uur per dag gehandeld worden.

Optiver opereert in Nederland en de rest van Europa als marketmaker en verschaft hierbij liquiditeit op diverse aandelen- en derivatenbeurzen. Op Euronext Amsterdam is Optiver actief op het gebied van derivatenhandel als Primary Market Maker en als Competitive Market Maker. Daarnaast is Optiver één van de grootste partijen in het Euronext Cash

segment (aandelen). Tenslotte is Optiver actief op alle overige Europese aandelen- en derivatenplatforms, zoals de London Stock Exchange, Xetra, Eurex, Virt-X en Chi-X.

De handel in de Verenigde Staten vindt volledig plaats vanuit Chicago. De Amerikaanse vestiging is Market Maker op de CBOT, NYSE Arca, CME, ISE, CBOE en BOX, maar handelt ook op de Amerikaanse aandelenbeurzen als NYSE, NASDAQ en BATS.

In Australië is Optiver één van de grootste partijen op de Australische optiebeurs. Bovendien wordt vanuit Sydney, Hong Kong en Taipei gehandeld op de beurzen van Hong Kong, Taiwan en Korea.

Optiver heeft wereldwijd 500 medewerkers in dienst.

Persvoorlichting BinckBank:            Persvoorlichting Optiver:
Jonneke van Staveren                   Telefoon: 020 ­ 708 7032
Telefoon: 020 ­ 522 0343               Optiver Amsterdam
BinckBank N.V.                         De Ruyterkade 112
Vijzelstraat 20                        1011 AB Amsterdam
1017 HK Amsterdam                      www.optiver.com
www.binck.com