Ingezonden persbericht

Persbericht

Vliegende start DE BRIEF VOOR DE KONING

In de eerste week meer dan 75.000 bioscoopbezoekers
Tonke Dragts filmeditie naar nr 6 in de Kinderboeken Top 100

()

De Nederlandse avontuurlijke familiefilm DE BRIEF VOOR DE KONING van Pieter Verhoeff, gebaseerd op het met de Griffel der Griffels bekroonde boek van Tonke Dragt, heeft in de eerste week van release sinds 16 juli meer dan 75.000 bezoekers getrokken. Met een Box Office-cijfer van ruim ¤ 417.000,- komt de film binnen op de vierde plaats in de Top 20 van best bezochte films.

De filmeditie van het boek DE BRIEF VOOR DE KONING, met veel foto's uit de film, vliegt over de toonbank. In korte tijd zijn bijna 15.000 exemplaren van de filmeditie verkocht. Het boek staat inmiddels op nummer 6 in de Kinderboeken Top 100 van best verkochte boeken. Daarnaast is ook veel vraag naar de luxe gebonden versie.

DE BRIEF VOOR DE KONING is een productie van Eyeworks Egmond en Armada Productions. De hoofdrol wordt vertolkt door Yannick van de Velde, die als schildknaap Tiuri een uiterst geheimzinnige brief aan de koning van het naburige rijk moet bezorgen. Op zijn reis wordt hij vergezeld door Piak (Quinten Schram). Overige rollen zijn voor Daan Schuurmans & Victor Reinier als Grijze Ridders, Derek de Lint als Koning Dagonaut, Monic Hendrickx en Raymond Thiry als ouders van Tiuri, Michiel Romeyn als roverhoofdman, Hans Dagelet als tolwachter, Jeroen Willems als tolheer en Gijs Scholten van Aschat als stervende ridder Edwinem.
De film wordt gedistribueerd door Benelux Film Distributors in Houten.

De spannende familiefilm DE BRIEF VOOR DE KONING is in heel Nederland te zien
Zie ook de 3D site: www.debriefvoordekoningdefilm.nl

Juli, 2008

Noot aan de redactie /

Ingezonden persbericht