KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

24-7-2008


1e dag 470 JWK, Gdynia

Vandaag hebben de Nederlandse teams op de eerste dag van het 470 JWK een aantal goede resultaten neergezet. De eerste 2 wedstrijden uit een serie van totaal 13 wedstrijden konden gevaren worden in perfecte zeilcondities. De wind nam na een ochtend wachten op wind toe tot 4 Beaufort uit het Noorden, dankzij de zeewind.

Bij de dames doen Astrid Zweistra en Maxime Hensen (NED 18) mee. De dames starten apart. En omdat dames eerst gaan mochten ze als eerste weg. De eerste start was nog duidelijk wennen voor de meiden wat een 13e plaats opleverde. De tweede start werd er veel feller gestart en dat leverde ook resultaat op, een mooie 6e plaats op de finish.

Bij de heren wordt er in 2 groepen gevaren voor een plaats in de Gold of Silver Fleet later in de week. De voorronden gaan over 6
wedstrijden en daarna volgen nog 7 wedstrijden in de Gold en Silver. De laatste dag wordt er ook voor de top 10 teams via een medal race om de podiumplaatsen gestreden, zowel bij de dames als de heren.

Bij de heren doen Steven Le Fevre en Steven Krol (NED 77) en Remco Hoefnagels en Remy Oomens (NED 14) mee.

In de Yellow Fleet voeren de Stevens een super eerste wedstrijd, goed weg bij de start en daarna geleidelijk flink uitlopend. Dat leverde een 1e plaats op. In de tweede race lagen ze er goed bij in de top 3, maar bij de laatste benedenboei kostte een manoeuvre foutje gelijk 3 plaatsen en finishte het duo als 6e, nog steeds een goed resultaat.

In de Blue Fleet moesten Remco en Remy de eerste wedstrijd ook op gang komen. De start was niet optimaal en dat resulteerde in een 13e plaats. De tweede race verliep een stuk beter en konden de jongens die met een 7e plaats afsluiten.

Al met al een goede uitgangspositie voor de rest van de week voor het Nederlandse 470 junior team uit het P2012 project. Normaal worden de zeilers begeleid door Trainer/talentcoach Rob Sepers, die de zeilers ook het afgelopen jaar intensief heeft getraind. Doordat Rob door ziekte geveld is, neemt Christoffel van Hees de coaching over tijdens dit evenement.

Internetadres: www.470.sails.pl/jwc2008