Politie Zeeland


---


O-1451-2008 Te hard gereden
De agenten van de videosurveillancewagen van politie Zeeland hebben woensdagavond van twee weggebruikers hun rijbewijzen ingenomen.
Rond 20.30 uur reden ze vanaf de Oesterdam richting Poortvliet en merkten een 31-jarige motorrijder uit de gemeente Tholen op die met hoge snelheid reed.
Een 19-jarige automobilist uit diezelfde gemeente meende ook mee te doen aan de achtervolging.
Beiden bereikten de snelheid van 140 km/h daar waar 80 km/h is toegestaan.
De motorrijder is ter plekke aangehouden, zijn rijbewijs is ingenomen.
De automobilist is thuis bezocht, ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

W-1452-2008 Zakkenrollen, Middelburg
Donderdagmiddag tussen 3.30 uur en 13.35 uur is een 23-jarige vrouw uit Middelburg, in een schoenenwinkel aan de Lange Delft in Middelburg, door een zakkenroller bestolen van haar portemonnee.
Tijdens het passen van schoenen had de vrouw haar tas, met daarin haar portemonnee, naast haar op een bankje gezet. Kort daarop kwam ze erachter dat haar tas openstond en portemonnee eruit was genomen. In de portemonnee zaten waardepapieren en enkele tientallen euro's.
Donderdagmiddag tussen 13.15 uur en 13.30 uur is ook een 33-jarige vrouw uit Drolshagen (D) tussen de Markt en de Lange Delft in Middelburg bestolen van haar portemonnee.
Aan de Lange Delft ontdekte de vrouw dat haar tas openstond en haar portemonnee niet meer in haar tas zat. In de portemonnee zaten waardepapieren en enkele tientallen euro's.

W-1453-2008 Zakkenrollen, Vlissingen
Donderdagmiddag tussen 14.05 uur en 14.15 uur is een 50-jarige vrouw uit Rotterdam, aan de Walstraat in Vlissingen, bestolen van haar tas.
De vrouw liep achter een buggy over de Walstraat; haar tas had ze aan een hengsel van de buggy gehangen. Rond 14.15 uur ontdekte de vrouw dat haar tas was weggenomen. In de tas zaten mobiele telefoons met een totale waarde van honderden euro's en een portemonnee met daarin waardepapieren en enkele honderden euro's.
Ook een 47-jarige vrouw uit Oost-Souburg is tussen 14.20 uur en 14.30 uur, aan de Walstraat in Vlissingen, door een zakkenroller bestolen van haar portemonnee.
In de portemonnee zaten waardepapieren en enkele honderden euro's.

O-1454-2008 Diefstal auto, Krabbendijke
Tussen zondagmiddag 13.00 uur en donderdagmiddag 15.00 uur is een auto die geparkeerd stond aan de Doelstraat in Krabbendijke weggenomen.
Het betreft een zwarte BMW, type M3 coupe met het kenteken 91-HF-JV. De auto heeft een waarde van tienduizenden euro's.