Rechter doet uitspraak in zaak Binck tegen Lynx

25/07/2008 14:00

Lynx

"BinckBank wordt niet graag zelf vergeleken"

24 juli 2008, Amsterdam

De rechter heeft op 24 juli een uitspraak gedaan inzake het kort geding dat Binck heeft aangespannen tegen Lynx. Binck eiste onder andere dat uitingen van Lynx waarin stond dat Lynx flink goedkoper is dan Binck en Alex van zijn website en printmateriaal verwijderd moeten worden.

Lynx tevreden met uitspraak

De uitspraak van de rechter gebiedt Lynx onder andere de vergelijkingstabel, waarin Nederlandse online brokers onderling worden vergeleken, van zijn website en printmateriaal te verwijderen. Lynx is buitengewoon tevreden met de uitspraak. Binck eiste in het kort geding tegen Lynx namelijk nog vele andere aanpassingen en te nemen acties, waaronder het plaatsen van een rectificatie op zijn website en een rectificatiebrief richting alle beleggers die een informatiepakket van Lynx hebben ontvangen. De rechter is Binck hierin niet tegemoet gekomen. De vergelijkingstabel werd door de rechter niet volledig geacht, aangezien Lynx hierin geen rekening hield met mogelijke staffelkortingen van Binck en Alex.

Uit een recent tarievenonderzoek van Effect (editie van 7 en 21 juni), het blad van Vereniging Effectenbezitters (VEB), blijkt echter dat Lynx goedkoper is dan Binck en Alex, of er nu rekening gehouden wordt met staffelkortingen of niet. Lynx werkt nu aan een vergelijking waar wel rekening wordt gehouden met de staffelkorting, zodat beleggers nog steeds goed de verschillen tussen Lynx en Binck / Alex kunnen zien.

Binck wordt zelf niet graag vergeleken

Binck heeft zich de afgelopen jaren opgewerkt tot de grootste online broker van Nederland. Binck maakt in zijn uitingen veel gebruik van tarievenvergelijkingen en zet zich nadrukkelijk neer als prijsvechter tegen de "Grootbanken". Zo worden de Grootbanken in een recente televisiereclame neergezet als dikke, luie zakkenvullers die veel geld uit de zakken van particuliere beleggers kloppen.

Binck heeft jarenlang kunnen profiteren van het tarievenverschil dat bestond met de Grootbanken. Nu Lynx als nieuwe prijsvechter de jacht heeft geopend om de gunst van de Nederlandse particuliere belegger, staat Binck plots op hoge poten.

"Kennelijk vormt Lynx een serieuze bedreiging voor Binck. Binck verwijt ons misleiding en onvolledigheid omdat er in de vergelijkingstabel van Lynx geen rekening werd gehouden met staffelkortingen. Als Binck zo graag staat op volledigheid in vergelijkingen, vind ik het zeer frappant om te zien dat Binck bij zijn tarievenvergelijker op de website geen vergelijking maakt met Lynx. Lynx zou graag worden opgenomen in deze vergelijking, zodat beleggers op een snelle manier kennisname kunnen nemen van de tarievenverschillen tussen Lynx en Binck. Binck vreest waarschijnlijk dat deze vergelijking niet zo fraai uitpakt voor Binck," aldus Rogier Groen, marketingdirecteur van Lynx.

Over Lynx

Lynx is een nieuwe Nederlandse online broker die op het gebied van online beleggen de directe concurrentie aangaat met de combinatie Binck/Alex en de Nederlandse grootbanken door beleggers zeer scherpe tarieven en online handelsmogelijkheden op meer dan 60 beurzen te bieden. Lynx heeft direct op veel interesse van Nederlandse beleggers kunnen rekenen. Door het snelle succes in Nederland heeft Lynx de Europese expansieplannen in een versnelling gezet. Binnen vier weken zal Lynx een vestiging openen in Duitsland om zodoende de Duitse beleggersmarkt te bedienen. Daarnaast is Lynx in een vergevorderd stadium om een vestiging te openen in België.

http://www.lynx.nl