Gemeente Leidschendam-Voorburg


Voortgang woningbouwplannen Fluitpolderplein

25 juli - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam - Voorburg heeft ingestemd met het voorstel nu nog niet te kiezen voor 1 projectontwikkelaar voor de woningbouw op het Fluitpolderplein.

In 2006 is ten behoeve van het woningbouwprogramma en de herinrichting van de directe omgeving een prijsvraag uitgeschreven waarbij vier partijen gevraagd zijn een planvoorstel te doen. De voorkeuren van de gemeente en bewoners, waaronder de klankbordgroep, gingen niet uit naar dezelfde partij en daarom is besloten met alle ontwikkelaars te kijken naar de verdere planontwikkeling.

Op basis van de resultaten van de interactieve planvorming zijn aanvullende randvoorwaarden opgesteld, die voortkomen uit de wensen van de omwonenden. Aan de hand van die uitgangspunten en randvoorwaarden wordt aan de ontwikkelaars een nieuwe bieding gevraagd, passend bij de gemeentelijke eisen en ambities, het maatschappelijk draagvlak en markttechnische haalbaarheid. Uiteindelijk wordt, in nauwe samenwerking met de omwonenden, de partij gekozen wiens ontwerp het meest hierbij aansluit.