Gemeente Zwolle

Afscheidswedstrijd Jaap Stam

26 juli 2008 in het FC Zwolle Stadion

Programma

Zaterdag 26 juli 2008 is het zover, om 20.30 uur zal in het nieuwe stadion in Zwolle de wedstrijd gespeeld worden tussen Ajax en een samengestelde selectie van spelers waarmee Jaap Stam in zijn rijke voetbalverleden ooit samenspeelde. Dit alles ter gelegenheid van het afscheid van Jaap als betaald voetballer.

De nu 35-jarige Stam, die als geboren Kampenaar op 20-jarige leeftijd z'n professionele carrière begon bij FC Zwolle en achtereenvolgens uitkwam voor Cambuur Leeuwarden, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma, AC Milan en als laatste Ajax, is met de Stichting die deze dag voor hem organiseert druk doende met de voorbereidingen op deze wedstrijd. Via onder andere de website www.fczwolle.nl zult u de aankomende tijd op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op dat gebied en de verdere invulling van deze bovenal bijzondere dag en wedstrijd.

Voorafgaand, in de rust en direct na afloop van de wedstrijd staat er ook het nodige te gebeuren. Zo heeft de organisatie van de afscheidswedstrijd van Jaap Stam drie grote en sterk verschillende muzikale acts vastgelegd, die hun bereidwillige medewerking zullen verlenen aan het afscheid van Stam. Achtereenvolgens zullen DJ Quintin, Opgezwolle en Thomas Berge zorgdragen voor de muzikale invulling vanaf het moment dat het stadion om 18.30 uur open gaat tot aan het begin van de wedstrijd om 20.30 uur. De netto-opbrengst van het duel, dat ook rechtstreeks op SBS6 uitgezonden zal worden, komt ten goede aan KWF kankerbestrijding en de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Kijk voor meer informatie op www.jaapstam.nl (zie onderstaande link)