KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

26-7-2008

3e dag 470 JWK Gdynia: verdeling Gold en Silver

Vandaag viel de beslissing over de verdeling in de Gold en Silver Fleet bij de mannen. Helaas pakte dat ongunstig uit voor Remco en Remy. Door een OCS op de 2e dag konden ze zich geen fouten meer veroorloven. In race 5 liep het al wat minder goed voor de jonge zeilers. Daarom moest er in race 6 extra goed gevaren worden. Bij de bovenboei kwamen ze nog als 11e boven, wat een prima uitgangspositie was. Maar gaandeweg de race verloren ze wat plaatsen en zakten net te ver weg in het klassement om de Gold Fleet te halen. Remco en Remy gaan de komende dagen proberen voldoende ervaring te putten uit het evenement om op het komende Jeugd EK 470 in Zadar (Kroatië) weer wel in de Gold Fleet te belanden.

De beide Stevens startten in race 5 bij het startschip en kozen gelijk voor de rechterkant. Dat pakte wat minder goed uit waarna een
inhaalrace volgde met een 9e finishplaats. Bij boei 3 waren de jongens echter gehinderd door een Wit-Rus (BLR-9) en na behandeling van het protest schoven de mannen een plaatsje omhoog. In race 6 werd er juist bij de pin-end gestart, maar wel op tijd weer overstag gegaan en zo de race netjes opgebouwd. Ook onder spi halve wind kozen ze de tactisch beste route en kropen zo onder een aantal zeilers door. Later werden zo één voor één nog een paar tegenstanders ingehaald. Met als
resultaat een verdiende 3e plaats in de laatste race van vandaag.

De dames Astrid en Maxime kregen in race 5 gelijk een gele vlag voor schokken. Het was voor het eerst dat er bij de start niet met vlag O werd gestart. Er mocht dus niet gepompt worden en de dames moesten voor schokken rondjes draaien van de Jury. Dat kostte ze veel
plaatsen, met een 21e plaats als gevolg. In race 6 hadden de dames iets meer wind en konden ze een 15e finishplaats scoren.

De komende dagen lijkt de wind af te gaan nemen en wordt het dus nog een zeer tactisch kampioenschap waarin nog van alles kan gebeuren!

E-mailadres:christoffel.vanhees@watersportverbond.nl