Politie Drenthe

Verkeersongeval met alcohol in het spel

Nieuw Amsterdam, 26-07-2008 o De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van een aanrijding op een kruising (brug) van de Vaart NZ en de Zijtak WZ. Er zou mogelijk alcohol in het spel zijn.

Ter plekke troffen agenten in een bocht een personenauto aan. Op de brug hing aan de brugleuning een linkerwiel en de bijbehorende as. De personenauto was uit de richting van Schoonebeek gekomen. De 24-jarige automobilist uit Sleen wilde de Vaart NZ opslaan in de richting van Erm. Volgens de automobilist was dit ongeval te wijten aan het mogelijk afgaan van zijn telefoon. Hij wilde deze uit zijn broekzak pakken en dit lukte niet. Voordat hij het wist zat hij al tegen de brug omhoog. De man werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht, had alleen een beetje last van zijn nek en hoefde niet naar het ziekenhuis. Nadat het ambulancepersoneel klaar was, moest de man een blaastest ondergaan. De man werd aangehouden aan de hand van de uitslag. Op het politiebureau scoorde de beginnend bestuurder 0,72 promille. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt, het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd. De personenauto raakte total loss en de brugleuning raakte ontzet. (08-157153)

Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt (ca. 2 glazen), maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. Sinds 1 januari 2006 geldt voor beginnend bestuurders strengere regelgeving. Deze automobilisten mogen al bij 0,2 promille niet meer achter het stuur kruipen.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.