Politie Groningen

Zaterdag 26 juli 2008

Provincie Groningen, 26-07-2008

Groningen: man slaat ambu-verpleegkundige

De politie heeft vrijdagavond een 72-jarige man uit Winterswijk aangehouden. In eerste instantie kwam een melding binnen dat deze man op het Stationsplein in Groningen onwel was geworden. Politie en ambulance gingen daarop die kant op. Een ambulance-verpleegkundige constateerde dat er niets met de man aan de hand was. Daarop haalde de man uit en sloeg de verpleger in het gezicht. Hij liep hierbij een bloedneus en een wondje in het gezicht op. Hierop hebben agenten de man aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: minderjarigen met drugs

De politie betrapte vrijdagmiddag drie jongeren in de Gelkingestraat in Groningen met drugs. Een 19-jarige man uit Appingedam gaf een gebruikershoeveelheid wiet en hash aan twee jongens uit Groningen (15 en 16 jaar). Agenten zagen dit gebeuren en spraken het drietal aan. De twee jongens uit Groningen konden geen identiteitsbewijs tonen. Hiervoor hebben ze een bekeuring gekregen. Alle drie moesten mee naar het bureau voor een verklaring. De ouders van de minderjarige jongens zijn ingelicht.

Groningen: aanhoudingen na ruzie

Twee mannen uit Groningen (33 en 42 jaar) zijn vrijdagavond aangehouden na een ruzie. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Beide verdachten hadden enkele wondjes en legde een onvolledige verklaring af over wat er was gebeurd. De jongste is na verhoor heengezonden. Er zou over een weer geslagen en gedreigd zijn. Wat de aanleiding is voor de onenigheid is nog volstrekt onduidelijk. De oudste is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: fietsendief betrapt

Een 37-jarige Stadjer is vrijdagnacht aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. De man liep door de Rodeweeshuissstraat in Groningen met een fiets, waarvan door het achterwiel een kettingslot zat. De man probeerde ermee weg te komen door te vertellen dat hij zijn sleutel kwijt was. Onderzoek in de omgeving leerde echter dat er in de buurt een kapot slot en een standaard lagen. Deze behoorden toe aan de fiets. De man is aangehouden en ingesloten. De fiets is meegenomen naar het bureau.

Groningen: man vervelend bij horeca

Een 23-jarige man uit Ezinge is vrijdagnacht aangehouden. De man was vervelend bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen. Hij wilde op aandringen van het personeel niet weggaan. Buiten probeerde hij nog een fiets in de richting van de portier te gooien. Agenten zagen de onrust en hebben de man aangehouden. Hij bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben en reageerde opstandig. Op het bureau werden bij hem nog drie zakjes met verdovende middelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De man is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: inzet hulpdiensten voor nachtelijke zwemster

Verschillende hulpverleningsdiensten zijn vrijdagnacht ingezet in verband met een nachtelijke zwemster. Omstreeks 1 uur s nachts was een 42-jarige vrouw uit Musselkanaal gezien in het water naast de Ceresstraat in Stadskanaal. Op aandringen van de gealarmeerde politie weigerde de vrouw uit het water te komen. De hulpdiensten maakten zich zorgen om de gesteldheid van de vrouw. Uiteindelijk is een duikploeg gekomen om de vrouw uit het water te halen. Zij is nog voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, maar bleek geen last van onderkoelingsverschijnselen te hebben. De vrouw verklaarde al anderhalf uur aan het zwemmen te zijn. Zij begreep niet dat zwemmen op dit nachtelijke tijdstip ervoor zorgde dat andere mensen bezorgd waren. Er wordt bekeken of (een deel van) de kosten van de inzet van de hulpverleningsdiensten op de vrouw verhaald kan worden.

Farmsum: motorrijder onderuit

Een 46-jarige motorrijder uit Amersfoort is vrijdagochtend gewond geraakt. De man reed over de Oosterhorn in Farmsum. Toen hij een vrachtwagen wilde inhalen, sloeg deze juist rechtsaf, waardoor de achterzijde uitweek. De motorrijder raakte de achterzijde van de vrachtwagen en ging onderuit. De man is met een gebroken arm overgebracht naar het ziekenhuis.

Beerta: auto over de kop

Een 52-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagochtend gewond geraakt. De man reed over de A7 bij Beerta. In een onbewaakt ogenblik reed de Stadjer richting de berm, waar een aantal zandbulten lagen. Hij reed de zandbult in en klapte over de kop. De auto kwam met het dak op het wegdek terecht. Omstanders hebben de man geholpen om uit de auto te komen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Delfzijl: aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft vrijdagavond een 44-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. Ook zou hij haar kleren kapot hebben getrokken. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De vrouw zal aangifte doen. De politie maakt proces-verbaal op.

Leens: man aangehouden na bedreiging

Een 18-jarige inwoner van Leens is vrijdagavond aangehouden. De man was weggestuurd bij een feestje aan de Lemkesland in Leens, omdat hij meerdere malen ruzie zocht. Hij ging uiteindelijk weg, maar kwam even later terug. Met een mes in de hand uitte hij diverse bedreigingen. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: bromfietser onder invloed onderuit

Een 29-jarige bromfietser uit Winschoten is vrijdagmiddag gewond geraakt. De man reed over de Mauritsstraat in zijn woonplaats. Op de kruising met de Engelstilstraat verloor hij de macht over het stuur en gleed onderuit. Zijn helm zat niet vast met de kinband en is onderweg afgevlogen. De bromfietser droeg geen bovenkleding. De man liep verwondingen op aan zijn hoofd en bovenlichaam. De Winschoter gaf toe dat hij alcohol had gedronken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Een bloedproef moet uitwijzen wat het alcoholpromillage in zijn bloed was. De bromfiets bleek bij controle bovendien niet verzekerd te zijn. Hiervoor krijgt de man een bekeuring.

Hoogezand: auto te water

Aan de Atlantakade in Hoogezand is vrijdagavond een auto te water geraakt. Bij aankomst van de politie, was er geen bestuurder bij de auto aanwezig. Even later kwam een 25-jarige vrouw uit Hoogezand aangelopen. Zij verklaarde de auto te hebben bestuurd en door onbekende oorzaak te water te zijn geraakt. Zij was op eigen gelegenheid op het droge geklommen. De auto is afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: mannen aangehouden na ruzie

De politie heeft vrijdagnacht twee mannen uit Winschoten (20 en 34 jaar) aangehouden. Het tweetal was op het Marktplein in hun woonplaats aan het vechten. Er werden over en weer klappen uitgedeeld. De 34-jarige verzette zich bij zijn aanhouding en uitte bedreigingen in de richting van collegas. Hij is daarop ingesloten voor nader verhoor. De 20-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Musselkanaal, Marktstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 829, aantal overtredingen: 83, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, Meint Veningastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 715, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 664, aantal overtredingen: 97, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.