Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 26-07-2008

Motorrijder botst tegen achterkant auto

VEENOORD Vrijdagochtend is een 43-jarige motorrijder uit Veenoord op de Verlengde Landschapsweg tegen de achterzijde van een personenauto gebotst. Een 24-jarige vrouw uit Holsloot reed in haar personenauto over de Verlengde Landschapsweg en achter haar reed de motorrijder. De motorrijder kwam er te laat achter dat hij de 24-jarige automobiliste op een te korte afstand was genaderd. Een botsing kon hij niet meer voorkomen. De vrouw uit Holsloot stuurde door de aanrijding naar rechts en botste tegen een grote zwerfkei. Niemand raakte gewond. (08-156992)

Verkeersongeval met materiële schade

EMMER COMPASCUUM Vrijdagavond heeft op de Kalkovenwijk een verkeersongeval plaatsgevonden met materiële schade als gevolg. Een 23-jarige man uit Emmer Compascuum reed met een personenauto met daarachter een aanhanger over de Kalkovenwijk. Hij kwam uit de richting van het Hoofdkanaal. Door onbekende oorzaak raakte de man rechts naast de weg. Hij raakte vervolgens een boom en een verkeersbord. Na een poging om te corrigeren kwam de combinatie in het kanaal terecht. De automobilist raakte niet gewond en had zichzelf in veiligheid gebracht. De auto raakte total loss. (08-157108)

Eenzijdig verkeersongeval

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 20-jarige automobiliste uit Meppel betrokken geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Zuiderweg. De 20-jarige vrouw raakte de macht over het stuur kwijt in een bocht van de Zuiderweg en raakte vervolgens een boom en een lantaarnpaal. De vrouw raakte niet gewond. (08-157171)

Licht gewond na aanrijding

ASSEN Vrijdagmiddag is een 72-jarige fietser uit Assen licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Claes van Gorcumstraat en de Industrieweg. Bij de kruising stak de fietser zomaar de Industrieweg over en een 32-jarige automobilist uit Assen kon de man niet meer ontwijken. De automobilist raakte de fietser in de flank. De fietser raakte licht gewond aan zijn linkerbeen en werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (08-157071)

Politie houdt man aan wegens mishandeling

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 34-jarige man uit Assen aangehouden op de Eiberstraat. De man wordt ervan verdacht een 53-jarige man uit Assen te hebben mishandeld. De 34-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De verdachte zou zijn aangesproken op zijn rijgedrag in de buurt door de 53-jarige man. (08-157082)

Politie houdt automobilist aan

MEPPEL De politie heeft vrijdagmiddag een 39-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden op de N375. Tijdens een gordelcontrole zagen agenten dat de automobilist reed zonder gordel. De man werd aan de kant gezet en kreeg daarvoor een bekeuring. De man rook naar alcohol en werd verzocht een blaastest te ondergaan. Aan de hand van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau scoorde de man 0,5 promille en dat is toegestaan. Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt (ca. 2 glazen), maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. Sinds 1 januari 2006 geldt voor beginnend bestuurders strengere regelgeving. Deze automobilisten mogen al bij 0,2 promille niet meer achter het stuur kruipen. De automobilist kreeg daarom alleen een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte autogordel. (08-157018)

Alcomobilist aangehouden

ODOORN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 38-jarige automobilist uit Odoorn aangehouden op de Exloerweg. De man was voor controle aan de kant gezet en viel door de mand tijdens een blaastest. De automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde op het bureau 0,86 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (08-157158)

Automobilist verliest aanhangwagen

GEES Vrijdagochtend is een aanhangwagen los geschoten van een personenauto op de Verlengde Hoogeveense Vaart. Een 34-jarige automobilist uit Grafhorst reed met zijn personenauto over de Holtweg in de richting van de Verlengde Hoogeveense Vaart. De aanhangwagen was beladen met vakantie goederen. Toen de automobilist rechtsaf de Verlengde Hoogeveense Vaart op wilde slaan, raakte de aanhangwagen los. De aanhangwagen belandde vervolgens in het water van de Verlengde Hoogeveense Vaart. Niemand raakte gewond. Een bergingsbedrijf heeft de aanhanger weer op het droge getild. (08-156985)

Politie houdt winkeldief aan

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag een 20-jarige vrouw uit Nieuw Amsterdam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat een flesje drinken en een zak snoep in haar tas gestopt en niet afgerekend bij de kassa. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij heeft een taakstraf van 10 uur opgelegd gekregen. (08-157066)

Politie houdt zestal aan voor diefstal

HOOGHALEN De politie heeft vrijdagavond zes personen aangehouden op verdenking van diefstal van een aantal hectometer- en reflectiepalen. De politie kwam het zestal op het spoor naar aanleiding van een aantal meldingen. De groep had de palen uit de grond getrokken langs de A28. Tegen het zestal is proces-verbaal opgemaakt en zij hebben afstand gedaan van de goederen. (08-157133)

Politie houdt duo aan wegens mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige man uit Veghel en een 34-jarige man uit Veghel aangehouden betreffende mishandeling op De Haar. Het tweetal was betrokken bij een vechtpartij. Tijdens deze vechtpartij raakt een 28-jarige gewond aan zijn gezicht en werd zijn bril vernield. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau. De 32-jarige man werd ingesloten en de 34-jarige man werd na verhoor heengezonden. Er was geen directe aanleiding voor deze vechtpartij. (08-157147)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.