Politie Gelderland-Zuid

Na beeldendiefstal aangehouden

Weurt, 26-07-2008 o Vrijdagavond zijn twee mannen in Weurt aangehouden voor diefstal van tuinornamenten. De beelden lagen achterin een personenauto waarin beide mannen op dat moment reden.

Een agent zag na zijn dienst op weg naar huis de personenauto bij een voortuin zien stilstaan. Toen hij passeerde werd juist een plantenbak ingeladen in de kofferbak. Omdat hij de situatie niet vertrouwde informeerde de politieman zijn dienstdoende collegas.

Toen die de auto even later lieten stoppen werden naast de plantenbak nog een blauwe brievenbus, twee zilverkleurige plantenbakken, een waterornament en 2 bollen aangetroffen. Hierop zijn beide inzittenden aangehouden en is de auto met buit overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens het rechercheverhoor bekende de 39-jarige man uit Beuningen de spullen tijdens een rit door de omgeving weggenomen te hebben uit voortuinen. De 23-jarige medepassagier was hierbij niet betrokken geweest. Doel was de weggenomen goederen in de eigen tuin te plaatsen. (01)