Ingezonden persbericht


Vijfde was het maximaal haalbare

Renger van der Zande heeft in de eerste race op de Nürburgring een solide vijfde plaats behaald. De Prema Powerteam-coureur pakte gelijk bij de start twee plaatsen en kon het tempo van de mannen voor hem goed volgen, tot een achterblijver voor oponthoud zorgde. De vijfde plaats levert echter weer belangrijke punten op in de strijd om het kampioenschap.

Download hi-res image "Dit was voor vandaag het maximaal haalbare", zei hij. "Ik had weer eens een prima start en pakte gelijk twee plaatsen. Voor me reed Mika Mäki en ik kon hem erg goed volgen, totdat een achterblijver niet snel genoeg opzij ging en ik gelijk iets van dertig meter op hem verloor. Toen werd het heel moeilijk om nog aan te klampen, omdat je dan de slipstream kwijt bent. Ik besloot dus maar genoegen te nemen met de vijfde plaats en de punten die daar bij horen."

"De auto had wat last van overstuur bij het insturen van de bochten en daar moeten we dus nog aan werken voor de race van morgen. Ik wil in de tweede race weer punten verzamelen, want we doen erg goed mee voor het kampioenschap, aangezien Mortara, de leider in de titelstrijd, puntloos bleef en morgen achteraan moet starten. Ik heb er zin in en hopelijk kunnen we weer wat moois laten zien op de zondag."