Politie Zuid-Holland-Zuid

26/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 26-07-2008 o Persberichten district I

DIEFSTAL VANAF BOTEN
DORDRECHT Op een scheepswerf aan de Van Leeuwenhoekweg is in de nacht van donderdag 24 juli op vrijdag 25 juli ingebroken in twee in aanbouw zijnde boten. De diefstal werd vrijdagmorgen door personeel ontdekt. Bij een van de schepen bleef het bij een poging. Bij het andere schip werd door de dader(s) de container in het ruim van het schip opengebroken en vervolgens veel gereedschap gestolen. Er is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

VUURWERK AFGESTOKEN IN HAL PORTIEKFLAT
DORDRECHT In een flat in de Van Karnebeekstraat is in de nacht van vrijdag 25 juli op zaterdag 26 juli omstreeks 03.20 uur vuurwerk afgestoken waardoor de hal van de portiekflat vol kwam te staan met rook. Een 25-jarige man wonend in de flat werd wakker door de knal waarna hij direct ging kijken beneden en gelijk de hulpdiensten inschakelde. De brandweer kwam ter plaatse in verband met de enorme rookontwikkeling. Het portiek werd geventileerd. Na onderzoek bleken onbekenden een knalmat van vuurwerk af te hebben gestoken in de hal. De melder van de klap werd in verband met het inhaleren van rook gecontroleerd door ambulancepersoneel waarna hij huiswaarts mocht. De hal van de flat raakte verder niet beschadigd.

GESNAPT
DORDRECHT Een 17-jarige jongeman uit Gorinchem is in de nacht van vrijdag 25 juli op zaterdag 26 juli door de politie aangehouden op de Overkampweg in Dordrecht. Agenten zagen bij het sluiten van de dienst de jongeman rijden in een auto. Zijn rijgedrag viel op: hij slingerde en gaf richting aan naar links maar sloeg vervolgens af naar rechts. De bestuurder kreeg een stopteken. Hij gaf allerlei verkeerde persoonsgegevens op en had geen id-bewijs bij zich. De agenten lieten hem blazen maar hij blies de P van Prima. Toch hadden de dienders de indruk dat de knul onder invloed van iets was gezien het feit dat hij moeilijk te verstaan was en met dubbele tong sprak. Daarop werd op het politiebureau een bloedproef afgenomen die uit zal moeten wijzen of de 17-jarige iets drogerend tot zich had genomen.
Op het bureau verklaarde de jongen valse gegevens op te hebben gegeven omdat hij nog geen rijbewijs heeft. Hij had stiekem de auto van zijn ouders gepakt. Na verhoor werd hij opgehaald door zijn vader. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

MOTORRIJDER ONDERUIT
DORDRECHT Op de Rijksstraatweg is vrijdagavond 25 juli een motorrijder onderuit gegaan. De 50-jarige man uit Dordrecht had zijn voertuig niet meer onder controle waardoor hij onderuit gleed. Hij werd met letsel aan de enkel naar het ziekenhuis gebracht.

1310 EURO BOETE VOOR SNELHEIDSOVERSCHRIJDING
DORDRECHT Een 22-jarige Brit heeft vrijdagavond 25 juli een boete van 1310 euro gekregen voor een flinke snelheidsoverschrijding. De jongeman reed op zijn motor op de A16 en haalde politieagenten in. Gezien zijn snelheid besloten de dienders een trajectmeting te starten waarbij de gemiddelde snelheid van de motorrijder uitkwam op 146 kilometer per uur daar waar 120 maximaal is toegestaan. Vervolgens reed de motorrijder het gedeelte rijksweg op waar een maximum snelheid geldt van 100 km per uur. De Brit reed daar echter 176 km per uur. De buitenlander werd van de weg gehaald en kreeg de boete die hij niet direct kon betalen. Hierop werd zijn motor tijdelijk in beslaggenomen totdat de bekeuring is betaald.

AANRIJDING
DORDRECHT Op vrijdagavond 25 juli zijn op de Burg. de Raadtsingel twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 21-jarige jongeman uit Hendrik-Ido-Ambacht reed over de Burg. de Raadtsingel richting de Parallelweg. Ter hoogte van de Aert de Gelderstraat wilde een 57-jarige automobilist uit Dordrecht die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden afslaan om de Aert de Gelderstraat in te rijden. Hierbij kruiste hij de rijweg van de 21-jarige en ontstond de aanrijding. Beide autos raakten zwaar beschadigd. Een inzittende (62 jaar uit Dordrecht ) bij de 57-jarige raakte gewond en werd met overgebracht naar het ziekenhuis. De twee bestuurders kwamen met de schrik en lichte verwondingen vrij. Vermoedelijk heeft de 21-jarige man te hard gereden. De politie onderzoekt de zaak.

VERDACHT VAN BELEDIGING EN BEDREIGING TOEZICHTHOUDERS DORDRECHT De politie heeft op vrijdag 25 juli eind van de middag een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in het Wielwijkpark. Hij wordt verdacht van belediging en bedreiging van twee medewerkers van Stadstoezicht. De verdachte liep met een loslopende hond in het park en ook nog eens op een plek waar het verboden is voor honden. De man werd gevraagd de hond aan te lijnen en hij kreeg een bekeuring. Op dat moment werd de 29-jarige boos. Hij beledigde en bedreigde de twee toezichthouders. De politie werd ingeschakeld die de man insloot. De toezichthouders hebben beiden aangifte gedaan. Vrijdagavond werd de man weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BESTOLEN
DORDRECHT In een winkel in de Amalia van Solmsstraat heeft vrijdagmiddag 25 juli omstreeks 14.145/14.30 uur een diefstal plaatsgevonden. In de winkel kwamen twee vrouwen met een zigeunerachtig uiterlijk binnenlopen die direct naar achteren naar het magazijn liepen. De winkeleigenaresse hield hen tegen toen ze het magazijn in wilden. Op het moment dat de winkelbel weer ging, wilde de eigenaresse naar voren lopen om een nieuwe klant te helpen maar ze werd op dat moment tegengehouden door de twee vrouwen. Voorin de winkel was een derde vrouw binnengekomen die vermoedelijk bij de twee hoorde. Zij zag op een gegeven moment kans achter de toonbank te komen en een portemonnee weg te nemen met daarin enkele honderden euros. De drie vrouwen verlieten daarna de winkel en reden weg in een bronskleurige auto. De eigenaresse heeft aangifte gedaan. Mogelijk zijn er getuigen geweest die de vrouwen hebben gezien of weten wie het zijn. Getuigen en of anderen die meer weten worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

AANRIJDING
DORDRECHT Op de kruising Provincialeweg/Vissersdijk Beneden heeft vrijdagmiddag 25 juli een aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een bromfietser. De automobilist, een 61-jarige man uit Dordrecht had de bromfietser een 17-jarige plaatsgenoot voorrang moeten verlenen maar deed dit niet. De bromfietser liep letsel aan zijn schouder op en werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

BUXUS-PLANTEN GESTOLEN; POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT - In de wijk Oudeland in Zwijndrecht zijn in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 juli uit verschillende tuinen buxusplanten gestolen. Het totaal aantal plantjes is onbekend, maar het zijn er zeker tientallen. De dieven sloegen hun slag in onder meer de Refter, Oudeland, Beethovenlaan en Bouwmeester. De slachtoffers uit deze straten hebben aangifte gedaan en de politie doet onderzoek. Daarbij kan de politie de hulp van mensen die iets gehoord of gezien hebben en van mensen die anderszins informatie hebben die kan leiden naar de dader(s), goed gebruiken. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar het wijkteam van Zwijndrecht.

AANRIJDING LEIDT TOT UITZETTING
DORDRECHT Op vrijdagmiddag 25 juli is de bestuurder van een personenauto achterop een brandweerauto gereden op het Oranjepark. De 40-jarige bestuurder van Somalische afkomst veroorzaakte alleen materiële schade, er raakte niemand gewond. De bestuurder kon geen rijbewijs of ander identiteitsbewijs overleggen. Hij reed in een huurauto waar hij geen papieren van had. De twee anderen in de auto, een 25-jarige Somaliër en een 31-jarige vrouw uit Ethiopië konden ook geen id-bewijs overleggen. Ze werden daarop alledrie meegenomen naar het politiebureau waar na veel uitzoekwerk naar voren kwam dat de 25-jarige man was uitgeprocedeerd in Nederland en terug moet naar Somalië en de 40-jarige bestuurder en de 31-jarige vrouw moeten worden uitgezet naar Zweden. Allen zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De 40-jarige kreeg tevens boetes voor opgeven valse naam (220 euro), rijden zonder rijbewijs (220 euro), niet tonen kentekenbewijs (30 euro) en veroorzaken aanrijding (130 euro).

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Op zaterdag 26 juli is rond het middaguur het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige Pool. Hij reed in zijn auto in de Merwedestraat en werd gecontroleerd door de politie. Wegens het vermoeden van alcoholgebruik moest hij blazen. Hij blies 2,2 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt.