Beleef dit jaar live het Zomercarnaval


RTV-7 Live vanuit Rotterdam en Willemstad

ROTTERDAM, 20080722 -- Zaterdag 26 juli a.s. rond de klok van 14.00u Nederlandse tijd zendt RTV-7, de nieuwe Antilliaanse TV zender, live het Ortel Zomercarnaval uit vanaf het Schouwburgplein in Rotterdam. Door de samenwerking die www.RTV-7.com heeft gerealiseerd met de televisie zender TeleCuraçao, zal de parade ook te zien zijn op de Antillen. Ter introductie van de zender stellen www.RTV-7.com en www.UPC.nl gedurende deze week, dit premium kanaal gratis beschikbaar. Dus iedereen met Digitale TV van UPC kan van 26 juli t/m 2 augustus een week gratis RTV-7 op kanaal 904 ontvangen.

Het is RTV-7 niet alleen gelukt om Antilliaanse televisie op de kabel te behouden. Sinds de overname van de rechten van A-TiVi, is RTV-7 stapsgewijs erin aan het slagen om te doen wat ze beloofd heeft. De zender heeft hard gewerkt aan de techniek om goede beeld- en geluidkwaliteit op de buis te brengen, zelfs nu de beelden LIVE vanuit het Caribische gebied komen.
Sinds half juli heeft RTV-7 twee keer per dag een live verbinding met Curaçao. Tijdens werkdagen wordt het middagnieuws van TeleCuraçao om 18.30u uitgezonden. In verband met het tijdverschil wordt de avond editie van TeleNoticia, de volgende ochtend om 11.30u uitgezonden, opgevolgd door Moru Bon Dia live om 12.30uur. Op korte termijn wordt een gratis 0800-nummer bekend gemaakt, zodat kijkers in Nederland ook live kunnen bellen naar deze talk show van Iline Looman.
RTV-7 brengt de 6 eilanden van de Antillen samen in Nederland op de buis, met programmering voor het hele gezin ongeacht de leeftijd. Locale producties van Luis Zarraga voor de Latino's en eigen producties van Antillianen in Nederland worden op korte termijn aan de programmering toegevoegd. Hiermee streeft RTV-7 naar het maken van hedendaagse televisie voor en door Antilianen woonachtig in het Koninkrijk. Uiteraard zullen ook reportages van journalist en programmamaker Poentje Castro, van Aruba en evenementen als Tumba Festival 2009 en de parade op Curaçao ook hier uitgezonden worden. Een primeur is het zeker dat op elk moment van de dag overgeschakeld kan worden naar de Antillen voor `breaking news'!
De onderhandelingen met Ziggo (de fusie van @Home, Casema en Multikabel) zijn in volle vaart om samen met UPC landelijke dekking te realiseren. Wie binnen UPC zendgebied woont heeft in ieder geval 1 week gratis toegang tot RTV-7 en kan zo ook thuis live genieten van het Zomercarnaval en de herhaling de volgende dag.





Ingezonden persbericht