Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Actievergadering op bedreigde camping Nieuw Hulckesteijn te Nijkerk

Zaterdagmiddag 26 juli gaan de mensen van de met opheffing bedreigde camping Nieuw Hulckesteijn te Nijkerk bekijken welke acties ze verder zullen gaan voeren voor het behoud van hun camping. Ze krijgen daarbij steun van de SP.

Na acties bij de provincie Gelderland en de gemeente Nijkerk maken de mensen van camping Nieuw Hulckesteijn een tussenbalans op. In een actievergadering bespreken ze wat de acties al hebben opgeleverd en vooral de vraag hoe verder te gaan. Dat de bewoners strijdbaar blijven is al wel duidelijk.

Resultaten

De gemeente Nijkerk heeft 30 juni 2008 de richtlijnen voor de Milieu Effect Rapportage, MER-procedure vastgesteld. Er is een breed onderzoek toegezegd en de uitkomsten worden meegenomen in de procedure voor bestemmingsplanwijziging. En ook de provincie Gelderland zal de plannen kritisch beoordelen. Initiatiefnemer RGV zal keihard moeten maken dat er wel behoefte is aan recreatiewoningen en dat dit kwetsbare gebied deze grootschalige ontwikkeling kan dragen.

Bij de actievergadering zal namens de SP onder andere statenlid Alex Mink aanwezig zijn.

Betrokkenheid SP

De SP steunt de actievoerende campingbewoners omdat opheffing voor de mensen die het betreft een sociale ramp zou zijn, omdat er geen behoefte is aan nog meer dure recreatiebungalows op de Veluwe en omdat er steeds minder ruimte is voor stacaravans in Nederland. De SP in Gelderland stelde al schriftelijke vragen aan het provinciebestuur en in Nijkerk haalden de bewoners samen met de lokale SP 700 handtekeningen op en de SP stelde actie-posters 'Onze camping moet blijven' beschikbaar. Meer hierover leest u op www.gelderland.sp.nl. In het bijzonder:


- http://gelderland.sp.nl/bericht/25310/080505-sp_steunt_de_mensen_van_camping_nieuw_hulckesteijn_te_nijkerk.html


- http://www.gelderland.sp.nl/bericht/25504/080514-campingbewoners_demonstreren_bij_de_provincie_video.html