Gemeente Alkemade


Opening voedselbank Alkemade


25-07-2008

Zaterdag 26 juli om 11.00 uur opent wethouder Van Velzen van de gemeente Alkemade de nieuwe locatie van de voedselbank aan het Zuideinde in Roelofarendsveen. De nieuwe locatie is eigendom van Heembouw, zij stellen het nieuwe onderkomen gratis ter beschikking tot 1 januari 2010.

De Voedselbank Alkemade en omstreken verstrekt voedselpakketten aan inwoners in de gemeenten Alkemade, Jacobswoude en Nieuwkoop. Deze hulp is in het leven geroep voor mensen die om welke reden dan ook in financiële problemen zijn geraakt en na betaling van vaste lasten te weinig geld overhouden voor goede (en gezonde) voeding.

De voedselbank was tijdelijk gehuisvest in een voormalig woonhuis op het bedrijventerrein De Lasso in Roelofarendsveen. Het afgelopen jaar is door gemeente Alkemade gezocht naar een nieuwe locatie, die was niet gemakkelijk te vinden. Uiteindelijke is de gemeente met bouwbedrijf Heembouw uit Roelofarendsveen in gesprek geraakt over de mogelijkheid een leegstaande unit aan het Zuideinde 1E in Roelofarendsveen te huren. In deze unit was voorheen ´t Houthoekje gevestigd. Met bouwbedrijf Heembouw is overeenstemming bereikt over het gebruik van de unit door de voedselbank, de unit wordt zelfs gratis ter beschikking (tijdelijk tot 1 januari 2010). De gemeente Alkemade is Heembouw hier zeer erkentelijk voor. De kosten van het gebruik (energie e.d.) komen voor rekening van de voedselbank. Iedereen is zaterdag van harte welkom een kijkje nemen in het nieuwe onderkomen. U wordt opgroepen dan ook enkele houdbare levensmiddelen te doneren en de lege schappen daarmee wat aan te vullen. Denk hierbij aan een pak rijst, macaroni, groenten in blik e.d. De vrijwilligers en cliënten van de voedselbank wordt daarmee een groot plezier gedaan terwijl het voor velen van ons maar een kleine moeite is.