Skatebond Nederland


Persbericht skeeleren


EK skeeleren Gera, Duitsland, dag 2 weg, 26 juli 2008


Twee keer vierde op de aflossing


De aflossingsploegen van Nederland zijn zowel bij de mannen als de vrouwen als vierde geëindigd op het EK. Op de 10 km puntenkoers was Ingmar Berga de beste Nederlander op de 7e plaats.


De Nederlandse vrouwenploeg werd vierde met Elma de Vries, Bianca Roosenboom en Mariska Huisman. Duitsland was de winnende ploeg.
Het mannenteam met de broers Ronald en Michel Mulder en Sjoerd Huisman finishte als vijfde, maar schoof op naar de vierde plaats omdat het Spaanse team - dat als tweede over de streep was gekomen - werd gedeklasseerd naar plek vijf. Daardoor had België zilver en Duitsland brons. Frankrijk won met een B-ploeg; kanonnen als Guyader en Contin worden gespaard voor de marathon van morgen.


Sjoerd Huisman eindigde op de puntenkoers als negende, Gary Hekman als 29e. Het goud ging naar de Fransman Julien Sourisseau, voor landgenoot Yann Guyader en de Italiaan Davide Amabili. Sourisseau en Guyader hadden veel punten verzameld in een gezamenlijke ontsnapping. Ingmar Berga behoorde bij degenen die het gat dichtreden; Berga pakte twee punten, Sjoerd Huisman één.


De medaillestand voor Nederland staat momenteel op vijf: twee zilver en drie brons.
"Het is enorm zwaar geweest voor iedereen," aldus bondscoach Desly Hill. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat er tot nu toe geen goud is behaald. Maar het niveau is zo hoog. We mogen absoluut niet klagen over de resultaten. Een aantal van onze rijders en -sters maakt hun beste kampioenschap tot nu toe door."


Morgen wordt op een parcours van 3,25 km nog de marathon verreden: om 9.30 uur de vrouwen, om 11.00 uur de mannen.
Daarna volgt het EK marathon voor veteranen vanaf 30 jaar op hetzelfde parcours.


Uitslagen:


http://speedskate-em2008.com

http://speedskate-em2008.com/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=47


Foto's en livestream EK: www.bildimpressionen.de



Skatebond Nederland