Race report race 2 Atlantic Championship Junior Strous / Dominick Muermans

Ingezonden persbericht

Team Holland sluit tegenvallend Atlantic Raceweekend met gemengde gevoelens af.

26 juli 2008 , Edmonton, Canada

Race 2

Onder een wolkendek met lagere temperaturen dan gisteren in Edmonton verzamelden zich meer dan 150 duizend Canadese racefans zich al vroeg rond het circuit.

Na de loodzware race gisteren op het fysiek zeer zware Edmonton city airport circuit waren Team Holland coureurs #6 Junior Strous en #9 Dominick Muermans vannochtend al weer vroeg (6.30am) uit de veren. Strous noteerde in de warm up sessie die om kwart over acht begon een veelbelovende 4e tijd.

Om kwart over twaalf stonden de auto's op de start grid, de rijders werden voorgesteld en de race werd door de plaatselijke referend ingezegend.

De PK's werden om 12.45 uur losgelaten, Na een cleane start verdedigde Junior Strous met succes zijn 6e startplaats. Een aantal aanrijdingen en schuivers zorgden voor een caution periode. Na vier ronden ging de safetycar van de baan.

Daarna volgde een zeer rommelige re-start, rijders gingen te vroeg op het gas, anderen gingen juist van het gas af, dit kostte Strous 2 plaatsen.
Strous wist de race als 9e te finnishen.

#6 Junior Strous quote:

""De Cosworth motor was weer in orde, de technici hebben de complete electronica en het bezine injectie systeem gisteren vervangen, de auto was weer redelijk goed, ik was vierde in de warm-up.

Tijdens de race kon ik de auto's voor mij niet bijhouden, ik moest vele malen grote risico's nemen. De auto sprong weg over de hobbels en ik ging een paar keer bijna de betonnen muur in, ik ben toen maar voor de punten gegaan om niet te ver achter te raken in het kampioenschap. Je moet hier in deze serie elke race punten pakken, een eerste plek is goed voor 31 punten en een negende levert nog altijd13 punten op, een confrontatie met de muur levert alleen maar een fikse schadepost op en geen punten, dus!

Het was wel een van die weekenden om snel te vergeten"".

Dat beaamde ook Condor Team Holland teambaas Carlos Bobeda; "volgende 2 races in Elkart Lake zijn we er weer bij" beloofde hij.

#9 Dominick Muermans quote:

""Ik had een goede start en de race liep goed, daarna toucheerde ik de muur, de auto was daarna compleet in on-balans. Ik had mijn linkerhand te strak in-getaped, de bloedcirculatie stagneerde en mijn linker hand werd compleet gevoelloos, daardoor ben ik ook nog een keer gespind, al met al een teleurstellend weekend, maar in Elkart lake op het fraaie circuit van Road America hoop ik er weer bij te zijn".