Ingezonden persbericht

Persbericht
Zwarte Cross 2008: Alles wat je niet verwacht!
Muziek, theater, motorcross, humor, stunts, feest en nog veel meer spektakel en dit alles in de uiterst gemoedelijk Achterhoekse sfeer. Dit is het Zwarte Cross Festival in een notendop! Op 25, 25 en 27 juli wordt het evenement voor de 12de keer georganiseerd door De Feestfabriek Alles Komt Goed BV (de evenemententak van de Achterhoekse rockband Jovink en de Voederbietels) op festival De Schans in het Achterhoekse Lichtenvoorde. De wereldwijd unieke formule trok vorig jaar 93.000 bezoekers en met het uitgebreide en afwisselende programma van deze editie verwacht de organisatie dit jaar minstens hetzelfde bezoekersaantal.

Muziek
Meer dan 100 (!) bands spelen er tijdens het Zwarte Cross Festival op 12 (!) podia. Met een programmering uiteenlopend van pop tot metal, van reggae tot rock 'n roll, van blues tot punk en van gevestigde orde tot jong talent is er wat wils voor alle muziekliefhebbers, ongeacht muzikale voorkeur en leeftijd. Dit jaar is er ook voor het eerst de Metalweide. Een podium speciaal voor de liefhebbers van het hardere genre waar de absolute nationale en internationale top uit het genre met een clusterbombardement aan decibellen de Achterhoek komt wakker schudden!
Een kleine greep uit het totale muziekprogramma, in willekeurige volgorde: Leaf, Uriah Heep (UK), Van Velzen, Obituary (USA), Saxon (UK), Dennis, The Presidents of the USA (USA), Infa, Moke, Beef!, Normaal, Jaded Sun (IER), Bloody Honkies, Tuff Lion (USA), The Bellrays (USA), The Legenday Shack Shakers (USA), Action in DC, Hail Of Bullets, Napalm Death (UK), Eluveitie (ZWI), Mala Vita, The Monolith Deathcult, Fragment, Belphegor (OOS), Animal Alpha (NO), Motorband, Exodus (USA), Cynic, Eric Sardinas (USA), Pep, Merauder (USA), Pitch Blond, Moonspell (POR), Skip Intro, Regulators, Dylath Leen (FRA), The Heinoos, Epica, The Madd, Jovink, Krypteria (DUI), Maarten Jansen, BZB, Why She Kills, All Missing Pieces, Bob Marley Tribute, Everygrey (ZWE), Pam & Terry (USA), Heidevolk, Freaky Age, Tommy Cats, Furistic, Clayborn, Mooi Wark, Marshalls, Kas Bendjen, Ayatollahs, Fishfever, e.v.a.

Theater
Het toevoegen van theater aan de programmering was in 2007 een ongelooflijk succes. Theater is daarom een vaste waarde geworden op het Zwarte Cross Festival. Meer dan 100 (!) theaterartiesten zullen hun kunsten vertonen in de Theaterweide, Theatertent en op de rest van het festivalterrein. Bijzonder is dat veel van de theateracts maatwerk zijn, speciaal ontwikkeld voor het Zwarte Cross Festival door De Feestfabriek Alles Komt Goed BV i.s.m. professionele theaterartiesten. Denk hierbij aan een lachcursus, badmeester, bingo met Tante Rikie, de dagcolumn van André Manuel, een massagesalon, een kerkdienst en een Playmobil mini Zwarte Cross. Wat valt er nog meer op theatergebied te verwachten? Cabaret, straattheater, stand up comedy, muziek en nog veel en veel meer!

Cross
Op zaterdag 26 juli en zondag 27 juli wordt er gecrosst in 10 verschillende klasses, waaronder de Bromfietsklasse, Superklasse, Wegraceklasse en de BN-ers Klasse. In deze laatste klasse heeft de organisatie de volgende bekende Nederlanders enthousiast weten de maken om mee te crossen voor het goede doel:
Nicolette Kluijver (presentatrice BNN), Gertjan Verbeek (trainer Feyenoord), Gerda Havertong (actrice), Coen Swijnenberg (DJ 3FM), Jeroen Kijk in de Vegte (DJ/presentator), Jan de Jonge (ex-trainer De Graafschap), Jelmer Gussinklo (sidekick Rob Stender 3FM), Horace Cohen (acteur), Lange Frans (rapper), Fleur van der Kieft (actrice/presentatrice), Tim Coronel (coureur), Menno Köhler (acteur/presentator), Andrew (gitarist Presidents of the USA), Mental Theo (DJ/presentator), Hans van der Haar (spits ADO Den Haag), Lodewijk Hoekstra (RTL tuinman), Wouter van der Goes (DJ Q Music), Jarno Hams (sterkste man van Nederland), Jan Bos (schaatser) en natuurlijk de Zwarte Cross godfather Bennie Jolink.
Nieuw zijn dit jaar de Gazonmaaierklasse en de Powerstepklasse waarbij de deelnemers verkleed als baby over de baan knallen. In de Superklasse strijden de beste professionals uit binnen- en buitenland om de befaamde Gouden Helm. Al deze verschillende klasses en het grote aantal bezoekers maken het Zwarte Cross Festival samen tot het grootste motorsportevenement van Europa!

Stunts
Voor het broodnodige spektakel op de grond en in de lucht zijn er alle drie dagen nog spectaculairdere en dwazere stunts dan de voorgaande edities! O.a.: Freestyle met motoren, doorlopend zenuwslopende stunts in de Go Fast Stunt Area, vuurwerk, The Globe Of Death (een stalen bol met daarin 3 stuntmannen die kriskras door elkaar crossen), een Levende Kanonskogel die 30 meter hoog en 60 meter ver over het festival terrein gaat vliegen, een massadrop met 75 stuntmannen, de Loco Loco Stunt Arena met alleen maar bizarre en lachwekkende stunts en als klapper een nog geheime stunt die iets met een vliegtuig, een parachute en een elastiek te maken heeft... Komt dat zien!

Blagenparadijs
Voor de jongste Zwarte Crossers is er op zaterdag en zondag een speciale kinderweide, Het Blagenparadijs. Twee dagen lang dolle pret met speciale kindershows van Beef!, Jovink, Fragment, Plork en de Aannemers en de BZB. Daarnaast zijn er kermisattracties, de motor opstapdagen voor kinderen, een piratenschipschommel, schminken, spelletjes en een luchtkussen. De ranja vloeit rijkelijk en voor niets en voor maar 1 muntje is er een Zwarte Cross kindermenu bestaande uit friet met een frikadel. Kinderen onder de 1,40 meter hebben zaterdag en zondag gratis entree!

Prijzen
Op vrijdag 25 juli is de entree voor het Zwarte Cross Festival gratis. Een dagkaart voor zaterdag 26 juli of zondag 27 juli kost slechts ¤17,50. Kinderen onder de 1,40 meteer gratis entree en parkeren en gebruik van toiletten is ook gratis. De organisatie kiest er bewust voor om de prijzen laag te houden om zo te bewijzen dat een festival niet duur hoeft te zijn.
Het Zwarte Cross Festival is drie dagen lang een feest waar niemand zich een moment hoeft vervelen en waar de bezoeker van de ene in de andere verbazing valt in een gezellige sfeer. Nog nooit het Zwarte Cross Festival bezocht? Het is alles wat je niet verwacht!
Lachen en op de hoogte blijven door informatie vers van de pers en uit de eerste hand? Word lid van de Zwarte Cross Nieuwsbrief! Aanmelden kan via www.zwartecross.nl
Kaartverkoop: www.zwartecross.nl

Zwarte Cross Festival; 25, 26 en 27 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl

- Einde persbericht -