Politie Groningen

Zondag 27 juli 2008

Provincie Groningen, 27-07-2008

Groningen: automobilist rijdt in op fietser

Een 18-jarige automobilist uit Haren is zaterdagmiddag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op een 20-jarige fietser uit Haren te zijn ingereden. De fietser fietste omstreeks 16.45 uur met een aantal anderen over de Emmalaan in Haren. Plotseling kwamen een auto en een bestelauto naast elkaar, recht op de fietser afrijden. De bestuurder van de bestelauto ging ervandoor. De automobilist raakte de fietser. Even later reed hij opnieuw op de fietser in. Aanleiding voor het incident is nog onbekend. De fietser is met diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist is aangehouden en ingesloten. De politie is nog op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeurden. Zij kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man met glas geslagen

De politie heeft zaterdagnacht twee Stadjers, 17 en 21 jaar, aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid aan de Grote Markt een 22-jarige man uit Strijen te hebben geslagen. Daarbij is ook gebruik gemaakt van een glas. Hierdoor liep het slachtoffer verwondingen op in het gezicht. Hij moest zich in het ziekenhuis laten hechten. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: drie jongemannen aangehouden na mishandeling

De politie heeft zaterdagnacht drie Stadjers aangehouden, 16-18 jaar. Het drietal wordt ervan verdacht in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen een 20-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen. De 20-jarige ging na een vuistslag in het gezicht onderuit. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De drie verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Stadskanaal: snelle Duitser bekeurd

Een 63-jarige automobilist uit Walchem (Du) is zaterdagochtend bekeurd. De man reed met een snelheid van 87 km/uur over het Gedempte Vleddermond in Stadskanaal. De maximum toegestane snelheid is hier 50 km/uur. De man moest een boete van 240 euro betalen.

Stadskanaal: gestolen fietsen teruggevonden

De politie heeft zaterdagmiddag een 20-jarige inwoonster van Stadskanaal aangehouden. Een plaatsgenote zag twee van haar fietsen bij de vrouw achter het huis staan. De fietsen waren een nacht eerder gestolen uit een portiek. De 20-jarige bekende de diefstal gepleegd te hebben. Zij is aangehouden en na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: Veendammers aangehouden na bedreiging

Een 44-jarige vrouw en 51-jarige man, beiden uit Veendam, zijn zaterdagavond aangehouden op verdenking van bedreiging. Het tweetal zou bij een man aan de Bovenburen in Winschoten geld hebben ge-eist. De vrouw was er van overtuigd dat de man geld had, wat aan haar toebehoorde. Toen de man dit ontkende, werd hij bedreigd met een vuurwapen. Uiteindelijk heeft hij enkele tientallen euros afgegeven. De politie kon het tweetal op basis van het signalement achterhalen en aanhouden. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek. Het wapen is in beslag genomen. Het bleek te gaan om een nep-wapen wat niet van echt te onderscheiden was. Het bezit van dergelijke nep-wapens is verboden.

Kolham: bedrijfsongeval

Een 20-jarige man uit Hoogezand is zaterdagavond gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man bestuurde een heftruck die door onbekende oorzaak is gekanteld. In eerste instantie zat de man met zijn been bekneld onder de heftruck. Hij is met letsel aan onder anderen zijn been overgebracht naar het ziekenhuis.

Zuidbroek: conducteur in het gezicht gespuugd

De politie heeft zaterdagnacht een 20-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man zat in de trein en spuugde bij het uitstappen een conducteur in het gezicht. Vermoedelijk omdat hij even daarvoor een bekeuring had gekregen voor zwart rijden. De conducteur heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De Hoogezandster bleek bovendien nog aangehouden te kunnen worden voor een woninginbraak aan de Tegenhouder in Sappermeer eerder deze week. Ook had hij nog een geldboete danwel een dag cel open staan. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Winschoten: man mishandeld

Een 22-jarige man uit Finsterwolde is zaterdagnacht op het Marktplein in Winschoten mishandeld. In een horecagelegenheid kreeg de man ruzie met een andere man. Daarbij liep hij verwondingen op aan zijn mond en gezicht. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen voor hechtingen. De veroorzaker van de verwondingen is er vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in.

Vlagtwedde: man naar ziekenhuis na mishandeling

Een 19-jarige man uit Sellingen is zaterdagnacht gewond geraakt. De man had een viertal andere jongemannen aangesproken. Vervolgens werd hij door het viertal in elkaar geslagen. Wat daar precies de aanleiding voor was is nog onduidelijk. Het slachtoffer liep hierbij vermoedelijk gekneusde ribben op en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Appingedam: bromfietser onder invloed

Een 27-jarige bromfietser uit Appingedam is zaterdagavond aangehouden. De man reed zonder verlichting over de Dijkhuizenweg in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Bovendien verkeerde hij onder invloed van 1,8 promille alcohol. De man mocht na verhoor het bureau lopend verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: controles op en bij het water

De politie heeft zaterdag op diverse locaties in de provincie controles uitgevoerd op en bij het water. Er zijn op verschillende plekken visserijcontroles gehouden. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: vissen zonder vergunning (4x, 60 euro), vissen met drie hengels (3x, 200 euro), stoken van kampvuur (1x, 180 euro). Daarnaast is een schipper bekeurd omdat hij geen vaarbewijs had (300 euro) en een andere schipper omdat hij vaarde met een snelle motorboot, terwijl hij nog geen 18 jaar was (150 euro). Op het Zuidlaardermeer heeft een schipper bekeuringen gekregen met een totaalbedrag van 520 euro. De man vaarde met hoge snelheid langs het strand. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een vaarbewijs, was de boot niet geregistreerd en waren er geen reddingsvesten aan boord.