Persberichten stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 27-07-2008

Verdachte brandstichting aangehouden

UTRECHT - Op 15 juli werd vroeg in de ochtend een 27-jarige man uit Utrecht van zijn bed gelicht. De Utrechter wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in een woning aan de Nieuwe Pijlsweerdstraat.

In de nacht van 14 op 15 juni brak brand uit in een kamer op de begane grond van een flatgebouw aan de Nieuwe Pijlsweerdstraat. Bij de uitslaande brand raakten geen mensen gewond.

De verdachte werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepplantage aangetroffen

UTRECHT De politie trof zaterdagmiddag in een woning op de Galvanistraat een hennepplantage aan. 325 Hennepplanten werden in beslag genomen.

De politie kreeg omstreeks 12.15 uur de melding dat een bewoner aan de Galvanistraat wateroverlast ondervond van de bovenbuurman. Ter plekke zagen agenten het water uit het plafond en langs de muren stromen. Hierop werd de woning van de bovenbuurman geforceerd. Bij het betreden van de woning werden geen verdachten aangetroffen. Wel trof de politie een in werking zijnde hennepplantage aan met zon 325 hennepplanten. De hoofdwaterleiding werd afgesloten en de hennepplantage werd ontmanteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel op het Gildenkwartier werd vrijdagmiddag een winkeldief betrapt.

Omstreeks 15.00 uur kregen agenten de melding om naar de Sijpesteintunnel te gaan. Hier zou winkelpersoneel achter een vluchtende winkeldief aanzitten. Tijdens de achtervolging had de vrouw zich meerdere malen losgetrokken. Hierbij kwam een personeelslid ten val.

Op het Jaarbeursplein zagen agenten de verdachte rennen langs de parkeergarage. De verdachte, een 25-jarige vrouw uit IJsselstein, werd aangehouden voor diefstal met geweld. Op het bureau had de vrouw nog enkele spullen van de winkel in haar tas zitten zonder dat ze deze had betaald bij de kassa. Ook beledigde ze de agenten. De vrouw kreeg proces-verbaal.

Recalcitrante man aangehouden

UTRECHT- Zaterdagochtend is een 35-jarige Utrechter op de Stationstraverse aangehouden. Hij vertoonde erg agressief gedrag tijdens zijn aanhouding.

Surveillerende agenten zochten omstreeks 06.45 uur op Hoog Catharijne naar een mogelijke dealer. Ze zagen een persoon die bezig was met iets in zijn handen te verkruimelen. Toen agenten de man aanspraken, werd hij agressief. De man weigerde de drugs op te bergen, waarna hij naar zijn identiteitsbewijs werd gevraagd. Ook hier wilde hij niet aan meewerken. Toen de agenten na enige tijd toch een document overhandigd kregen en een bekeuring wilden uitschrijven wegens hinderlijk gedrag, liep hij al schreeuwend keer op keer weg. Omstanders kwamen op het geschreeuw van de man af. Hij begon op rolluiken te slaan en wilde nog meer aandacht. Ook begon hij de agenten te beledigen. De man wilde niet meewerken aan zijn aanhouding en probeerde los te komen, probeerde agenten een kopstoot te geven en sloeg de handboeien uit de handen van de agenten. Agenten waren genoodzaakt om een nekklem bij de verdachte te voorzien maar hierop kwamen de man en de agent hard op de grond terecht en uitte de man bedreigingen. Op de grond werd getracht de man wederom te voorzien van transportboeien. Ook lag er behoorlijk wat bloed op de grond, zowel van de agent als van de verdachte. De verdachte bleef slaan en schoppen. Toen meerdere politieagenten ter plekke kwamen, is de verdachte, een 35-jarige Utrechter, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man werd ingesloten.

Vandalisme

UTRECHT Op het Boven Clarenburg heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag drie jongens aangehouden voor baldadigheid en mogelijke vernieling.

De beveiliging van Hoog Catharijne zagen omstreeks 04.15 uur op de camera dat drie jongen tegen reclameboxen aan het schoppen waren en met de posters aan het voetballen waren op het Radboudplein. Ter plekke werden de drie verdachten, 19, 23 en 24 jaar uit Kamerik, aangehouden en bekeurd.

Heling fiets

UTRECHT Op de Lange Elisabethstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden voor heling.

Agenten volgden een drugsgebruiker die zich verdacht gedroeg op een mogelijk gestolen fiets. Uiteindelijk probeerde de gebruiker de fiets ook daadwerkelijk te verkopen. Dit lukte hem bij een jongeman. Zowel de koper, een 24-jarige man uit Tilburg, als de verkoper, een 45-jarige Utrechter, werden aangehouden en kregen proces-verbaal.

Heling fiets

UTRECHT Twee mannen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 06.00 uur op het Vredenburg aangehouden voor heling.

Op de Viebrug zagen agenten op de Viebrug een drugsverslaafde met een fiets en een potentiële koper. Op het Vredenburg vond de overdracht van de fiets plaat. De koper fietste met een vriend richting het Smakkelaarsveld, waarna de verdachten, een 26-jarige en een 36-jarige Utrechter, staande werden gehouden en aangehouden werden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de fouillering trof de politie bij de verkoper een kleine hoeveelheid drugs, vermoedelijk cocaïne en weed aan. Deze werd in beslag genomen.

Heling fiets

UTRECHT Voor een winkel op de Oranjerivierdreef heeft de politie zaterdagavond twee jongens aangehouden voor heling van hun fietsen.

Omstreeks 17.00 uur zagen agenten twee personen fietsen waarbij bij beide fietsen geen fietssleutel in het slot zat. Bij het zien van de agenten stapten de verdachten, twee 16-jarige Utrechters van hun fietsen af. Ze gaven aan dat de fietsen niet van hen waren. De jongens werden aangehouden voor heling en overgebracht naar het politiebureau. De fietsen werden in beslag genomen.

Heling fiets

UTRECHT Op de Van Egmondkade heeft de politie zaterdagavond een vrouw aangehouden die op een gestolen fiets reed.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 19.45 uur een vrouw op een nieuw model damesfiets zonder slot fietsen. Bij het controleren van de fiets bleek deze gesignaleerd te staan. Hierop werd de verdachte, een 38-jarige vrouw uit Utrecht, aangehouden. De fiets werd in beslag genomen. De vrouw had vier joints bij zich, ook dit werd in beslag genomen. De vrouw verklaarde deze fiets via internet te hebben gekocht. De politie onderzoekt de zaak.

Heling koper

VLEUTEN Op de Landschapsbaan heeft de politie vrijdagavond een man aangehouden die 15 kilo koper en een betonschaar in zijn kofferbak had liggen.

Omstreeks 23.10 uur zagen surveillerende agenten een voor hen bekend persoon rijden in een auto. De verdachte reed in hun ogen een onlogische route. Na controle bleek de APK van de auto vervallen te zijn. Hierop gaven agenten de bestuurder een stopteken. De auto vertoonde verschillende mankementen: de bestuurdersstoel zat niet vast, er werkte maar één remlicht en de linkerachterband was bijna versleten. Ook kon de man geen rijbewijs tonen. De man kreeg proces-verbaal. Agenten vroegen de man of hij geen reservewiel achterin de kofferbak had liggen, zodat hij de linkerachterband kon vervangen. Hierop opende de man de kofferbak. Hierin lag een tas met zon 15 kilo aan koperen leidingen. In een andere tas troffen de agenten een betonschaar aan. Hierop werd de verdachte, een 26-jarige man uit Enschede, aangehouden voor diefstal danwel heling van koper. Achter de bestuurdersstoel kwamen ook nog een paar pijpen koper vandaan. Ook werd er in het bijrijderportier nog een schroevendraaier aangetroffen. De man werd overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Poging auto-inbraak

UTRECHT Op het Jaarbeursplein heeft de politie vrijdagavond drie mannen aangehouden die verdacht worden van een poging auto-inbraak.

Omstreeks 21.15 uur kregen agenten de melding van een mogelijke inbraak in de parkeergarage van het Jaarbeursplein. De parkeergarage werd rondom afgezet, waarna de hondenbrigade naar binnen ging. Er werden drie personen aangetroffen op het dak, welke aan het signalement voldeden. De drie verdachten, 17, 18 en 20 jaar allen uit Utrecht, werden aangehouden voor poging auto-inbraak, aangezien zij met zaklampen in autos zaten te schijnen. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Belediging

UTRECHT Op de Europalaan heeft de politie zaterdagavond een prostituee aangehouden voor het niet hebben van een geldig legitimatiebewijs, geldige vergunning en belediging.

Tijdens surveillance op de tippelzone aan de Europalaan wilden agenten omstreeks 21.00 uur een prostituee controleren op legitimatiebewijs en vergunning. Deze bleek ze niet bij zich te hebben, waarna ze werd aangehouden. Tijdens de aanhouding schold ze de agenten uit en beweerde ze dat door een agent in het gezicht geslagen zou zijn. De verdachte, een 33-jarige vrouw uit Utrecht, kreeg een bekeuring voor het niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs, het werken zonder identiteitsbewijs en belediging.

Verstoring openbare orde

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een veelpleger aangehouden voor verstoring van de openbare orde.

Agenten controleerden rond 02.15 uur een veelpleger die op zijn fiets geen verlichting voerde. Hierop begon de verdachte, een 38-jarige Utrechter, te schreeuwen en te tieren en gaf hij zijn fiets een gooi in de richting van de straat. Na een aantal keren te hebben gezegd dat hij zich rustig moest houden, bleef hij schreeuwen en wilde hij niet op een normale wijze meewerken aan de controle. Hij wilde ook geen gegevens of identiteitsbewijs afgeven. Hierop werd de verdachte aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Tijdens de aanhouding gedroeg verdachte zich recalcitrant en moest er een nekklem worden aangelegd, voordat hij in de boeien geslagen kon worden. Op het politiebureau troffen agenten een drietal wikkels, vermoedelijk drugs, aan bij de verdachte. De man werd ingesloten.

Dierenmishandeling

UTRECHT Zaterdagavond blies een hond op de Agnietenstraat zijn laatste adem uit, nadat een fietser de hond enige tijd aan een touw achter zich aan had getrokken.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding van dierenmishandeling binnen. Een medewerker van de Dierenambulance was naar de Agnietenstraat gestuurd waar hij drie getuigen aantrof en een hond die op sterven na dood was. Door een getuige was gezien dat een fietser de hond aan een touw achter zich aantrok, net zolang tot de hond er bij neer viel. Dat gebeurde dus uiteindelijke en de fietser ging er toen vandoor. De getuigen hebben toen de Dierenambulance gebeld. Zij zagen dat de hond uiteindelijk zijn laatste adem uitblies. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bedreiging

UTRECHT Op de Breedstraat heeft de politie zaterdagavond een man aangehouden. De man wordt verdacht een andere man met een mes te hebben bedreigd.

Agenten kregen rond 18.10 uur de melding dat een man bedreigd zou zijn met een mes door een man met een wit petje en een geblokt vest. Ter hoogte van de snackbar aan de Voorstraat werd de verdachte aangetroffen. Na fouillering bleek dat de verdachte, een 31-jarige man uit Aalsmeer, inderdaad een mes op zak had. Het mes werd in beslag genomen evenals twee zakjes wiet, die tijdens de fouillering werden aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.