Politie Drenthe

Noodweer treft Drenthe

REGIO, 27-07-2008 o Zaterdagavond heeft het noodweer op verschillende plaatsen in Drenthe voor problemen gezorgd. De meldkamer van de hulpdiensten kreeg ongeveer zestig meldingen binnen. De hulpdiensten hadden hun handen vol aan omgewaaide bomen, afgebroken taken, wateroverlast, los geschoten putdeksels en materiële schade. Niemand raakte door het noodweer gewond.

ODOORN Zaterdagavond raakte op de Borgerderweg een auto beschadigd door een afgeknapte dikke tak. Een 37-jarige automobilist uit Exloo reed in zijn personenauto over de Borgerderweg in de richting van de N34. De automobilist kon de tak niet meer ontwijken en zijn auto raakte aan de voorzijde beschadigd. De man raakte niet gewond. (08-157333)

KERKENVELD Zaterdagavond waaiden op de Verbindingsweg twee grote bomen om door het noodweer. Een van de twee bomen kwam op een auto terecht en de omgewaaide boom veroorzaakte ook een gaslek. Het gaslek werd gerepareerd. Niemand raakte gewond. (08-157352)

ALTEVEER Zaterdagavond waaiden verschillende bomen om langs de Oosterweg. De Oosterweg en het fietspad raakten hierdoor volledig geblokkeerd. Niemand raakte gewond. (08-157312)

SLEEN Door het noodweer waaide bij een tankstation langs de A28 een aanhangwagen in een sloot. Door de sterke wind was de aanhangwagen op de zijkant in de sloot terecht gekomen. (08-157363)

HOOGEVEEN Op de Van Limburg Stirumstraat waren zaterdagavond door het noodweer een aantal putdeksels omhoog gekomen en losgeraakt. Buurtbewoners hadden een lint gespannen over een fietspad voor losgeraakte tegels van een fietspad. De putdeksels werden door de gemeente teruggelegd op hun plek en rondom het kapotte wegdek werden hekken geplaatst. (08-157332)

HOOGEVEEN Zaterdagavond waren langs de A28, in de lus vanaf de N48 richting Emmen, verschillende bomen omgewaaid. Een boom lag met de kruin op de rijbaan en moest worden verwijderd door de hulpdiensten. (08-157310)

MEPPEL Zaterdagavond heeft de bliksem ingeslagen in een woning aan de Meerkoet. Niemand raakte gewond. Toen de brandweer en de politie arriveerden smeulde de meterkast nog. De brandweer had de zaak snel onder controle. (08-157319)

LINDE Op de Burgemeester Jansstraat ter hoogte van de Ringdijk waren door het noodweer verschillende bomen op de rijbaan terecht gekomen. Niemand raakte daardoor gewond. (08157314)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.