Politie Brabant-Noord

Acht aanhoudingen tijdens horecatoezicht

's-Hertogenbosch, 27-07-2008

De politie heeft in de horecanacht van zaterdag op zondag acht aanhoudingen verricht. Op de hoek van de Dode Nieuwstraat hielden agenten een 23-jarige Finse wildplaster aan. De vrouw zat op straat te plassen. Zij kreeg daarvoor een bekeuring maar kon zich niet identificeren. Bij haar aanhouding probeerde haar 23-jarige Finse vriend dat te voorkomen. De politie moest daarbij pepperspray gebruiken. Ook hij is aangehouden. Een 23-jarige Bosschenaar, bleef zich daarbij irritant gedragen en kwam ondanks vorderingen te verdwijnen weer terug. Hij schold daarbij de agenten uit en is aangehouden. Bij zijn aanhouding liep hij een bloedneus op. Zijn vriendin, een 22-jarige Bossche bemoeide zich weer met die aanhouding en verwijderde zich niet op vordering daartoe. Bij haar aanhouding sloeg zij een agente. Alle vier zijn voor verhoor ingesloten.


---

Op de Karrestraat probeerde een 23-jarige Somaliër met valse papieren een discotheek binnen te komen. Hij kon zich niet identificeren en is aangehouden.


---

Op de Parade is een 22-jarige Bosschenaar aangehouden toen hij ten overstaan van agenten zijn onderlichaam ontblootte. De man stond op het terras met een glas bier, terwijl het terras al gesloten was. Agenten vroegen hem een paar maal zijn glas even snel op te drinken. Hij was dat niet van plan en liet zijn broek zakken. Hij is ingesloten voor belediging.


---

Op de Markt is een 26-jarige Bosschenaar aangehouden hij was op straat zeer luidruchtig en opruiend bezig tegen een andere horecabezoeker. Hij wilde op vordering niet vertrekken en is aangehouden.


---

Op de Kerkstraat is een 20-jarige Bosschenaar aangehouden omdat hij op straat bij een vechtpartij betrokken was. De anderen wisten er tussenuit te knijpen. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.