Persberichten Binnensticht, 14.00 uur

Utrecht, 27-07-2008

Vernieling

ZEIST Zondagmorgen 27 juli betrapte de politie via camerabeelden een man die een parkeermeter aan het vernielen was.

Zondagmorgen zag de politie rond 04.40 uur een 31-jarige Zeisternaar aan een parkeermeter op de Slotlaan trekken en duwen. De politie kon de man ter plaatse aanhouden. Hij kreeg een bekeuring.

Vechtpartij

ZEIST Op vrijdagmiddag 25 juli heeft de politie vijf verdachten aangehouden in verband met een vechtpartij.

Op vrijdagmiddag 25 juli rond 16.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Nicolaas Beetslaan in Zeist.

De aanleiding was een klacht over belediging en aanranding van een vrouw uit Zeist. In een winkel aan de Laan van Vollenhove zou een 26-jarige man uit Tilburg, die daar met twee andere 21-jarige plaatsgenoten inkopen deed, de vrouw beledigd en aangerand hebben. De vrouw had hierop haar 22-jarige echtgenoot op de hoogte gebracht van het voorval. Die was vervolgens met twee andere mannen in de auto gestapt om op aanwijzing van zijn vrouw de mannen die in middels per auto vertrokken waren te achterhalen.

De 22-jarige man dwong op de Nicolaas Beetslaan de auto met de vermeende dader te stoppen. Daarop volgde een handgemeen en werden er over en weer klappen en trappen uitgedeeld. De politie heeft vijf verdachten aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het gaat om een 27-jarige en 22-jarige man uit Zeist en drie mannen uit Tilburg, warvan twee van 21 en een van 26 jaar. De politie onderzoekt de zaak.

Bedreiging bij tascontrole

ZEIST Zaterdagmiddag 26 juli heeft de politie een man aangehouden die winkelpersoneel bedreigde toen zij een tascontrole wilde uitvoeren.

Zaterdagmiddag 26 juli omstreek 16.30 uur kreeg de politie van een melding van een winkel aan de Voorheuvel over bedreiging. Bij het verlaten van de winkel wilde het winkelpersoneel bij een 36-jarige vrouw uit Zeist en een 35-jarige vrouw uit MönchenGladbach de tas controleren. Een 44-jarige man uit De Bilt die bij de vrouwen hoorde, viel daarop uit naar het winkelpersoneel. Hij uitte bedreigingen en pakte een 18-jarige winkelmedewerkster hard bij de arm. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten.