Persberichten Eemland zuid, 14.00 uur

Utrecht, 27-07-2008

Verdachte fietsendiefstal met cocaïne op zak

AMERSFOORT Een 38-jarige man uit Amersfoort die werd aangehouden in verband met fietsendiefstal bleek acht wikkels cocaïine op zak te hebben.

De man was vrijdag rond 16.00 uur aangehouden op de Magelhaenstraat, omdat hij op een damesfiets reed zonder origineel slot. Aan de hand van het framenummer bleek dat de fiets als gestolen geregistreerd stond.

De man verklaarde de fiets gekocht te hebben van iemand. Hij werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man acht wikkels cocaïne bij zich had. Deze zijn evenals de fiets in beslag genomen.

Gestolen fiets in beslag genomen

AMERSFOORT Een man uit Amersfoort die reed op een nieuwe damesfiets waarvan het framenummer was weggevijld, de handelaarssticker was verwijderd en het originele slot was vervangen, kon de fiets zondag 27 juli inleveren bij de politie.

Agenten hielden de 29-jarige man uit Amersfoort zondag om 5.00 uur s morgens aan in de Lavendelstraat. Hij viel op omdat hij op een nieuwe damesfiets reed. Op de fiets was het framenummer weggevijld, de handelaarssticker was verwijderd en het originele slot was vervangen. De politie heeft de fiets in beslag genomen.

Overtredingen bij snelheidscontrole

WOUDENBERG Op vrijdagmiddag 25 juli heeft de politie bij een snelheidscontrole 64 snelheidsovertredingen gemeten.

Tussen 14.00 en 16.00 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Stationsweg. Hier is de maximaal toegestane snelheid 50 km/per uur. In totaal werden 1013 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 64 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/per uur.

Drugs en inbrekerswerktuig gevonden bij aanhouding auto met schade

AMERSFOORT Inzittenden van een beschadigde auto die op pad waren met drugs en inbrekerswerktuig zijn zondagmorgen vroeg ingesloten.

Zondagmorgen 27 juli hield de politie rond 01.50 uur een auto aan op de kruising Juliettestraat/Simsonstraat met beschadiging aan de rechterzijde. In de auto zaten drie mannen uit Amersfoort van 31, 35 en 38 jaar. De mannen gedroegen zich zeer nerveus. De 38-jarige bestuurder verklaarde dat een van de koplampen net kapot was gegaan en dat hij deze wilde vervangen. In de auto werden drugs en inbrekerswerktuig aangetroffen. De bestuurder rende hard weg. De andere twee, waarvan er een gezocht werd, werden meegenomen naar het bureau. De politie heeft naast de auto ook het rijbewijs en mobiele telefoon van de weggerende bestuurder in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.