Persberichten Heuvelrug, 14.00 uur

Utrecht, 27-07-2008

Overtredingen bij snelheidscontrole

COTHEN Op zaterdagmiddag 26 juli heeft de politie bij een snelheidscontrole 119 snelheidsovertredingen gemeten.

Tussen 13.00 en 15.30 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Van Lynden Van Sandenburglaan. Hier is de maximaal toegestane snelheid 80 km/per uur. In totaal werden 1497 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 119 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/per uur.

Aanhouding bij niet vrijwillig verlaten van de Markt

VEENENDAAL Op zaterdagmorgen rond 04.30 uur heeft de politie een 26-jarige man uit Wageningen aangehouden omdat hij niet vrijwillig de Markt wilde verlaten.

De man speelde gitaar en maakte deel uit van een grotere groep personen. Met het oog op de nachtrust voor omwonenden werd de groep gesommeerd de Markt te verlaten. De groep daagde de politie uit. De gitarist wilde na herhaaldelijke verzoeken nog steeds niet weg gaan waarna de man werd aangehouden. Hij verzette zich daarbij hevig.

De overige tot de groep behorende personen bevonden zich inmiddels weer op de Markt en negeerden ook de diverse oproepen van de politie om de Markt te verlaten, waarna één politieagent genoodzaakt was de wapenstok te gebruiken. Hierop ging de groep uiteindelijk weg.

De 26-jarige gitarist werd meegenomen naar het bureau en aldaar ingesloten. Later kwamen vier vrienden van deze man naar het bureau om hun beklag te doen. Één van deze mannnen werd vervolgens in het bureau aangehouden in verband met het niet voldoen aan bevel en/of vordering.