Ingezonden persbericht


Falende techniek voorkomt goed resultaat in race 2

De tweede race op de Nürburgring was er een om snel te vergeten voor Renger van der Zande. De vierde startplaats was veelbelovend, maar bij de start faalde de koppeling, waardoor Renger niet van zijn plaats kwam. Na een paar ronden achteraan te hebben gereden, haalde het team hem voor de zekerheid binnen, omdat men bang was dat er iets fout zat in de auto.

"Shit happens", begon Renger. "Heel erg jammer natuurlijk, maar ook dit hoort bij het racen. Waarschijnlijk werd de koppeling te heet bij de start, maar dat weten we niet zeker. We moeten wel nauwkeurig onderzoeken waar het aan lag, want dit willen we natuurlijk niet nog eens hebben. Ik heb nog een paar ronden gereden, maar toen riep het team me voor de zekerheid naar binnen. De enige troostprijs is, dat van de overige titelkandidaten alleen Nico Hulkenberg wat heeft weten te scoren en ik dus niets achterop raak, maar ook niets dichterbij kom. Het is een van de weinige keren dat ik niet scoor, laten we hopen dat het de laatste keer is geweest."

"We kunnen niet tevreden zijn met hoe het gegaan is, dit weekend. Er is wel degelijk een stap voorwaarts gemaakt met de kwalificatie, maar we zijn nog niet waar we moeten zijn. Het team en ik gaan keihard werken om deze kwestie op te lossen en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Ik ga nu naar Italië, naar de fabriek van Prema, en we gaan vol aan de bak om zo de volgende race er vanaf het begin van het weekend goed bij te zitten."