Persberichten Rijn&Venen, 14.00 uur

Utrecht, 27-07-2008

Aanhouding bij verdachte omstandigheden

LOENEN Een 27-jarige man uit Wejherowo is zaterdagmorgen 26 juli om 4.00 uur onder verdachte omstandigheden aangehouden in de Janshof.

De meldkamer had een melding gekregen dat twee mannen zich verdacht gedroegen. Ter plaatse werd op aanwijzing van getuigen hun auto aangetroffen. Een man bleek zich in de bosjes verstopt te hebben. Een tweede persoon is niet aangetroffen. In de bosjes vonden de agenten ook twee schroevedraaiers, een dopsleutel en een zaklampje.

De tankdop van de auto was opengebroken. In de auto lag nog meer gereedschap. De auto en het gereedschap is in beslag genomen. De man is meegenomen naar het bureau. Daar verklaarde hij dat het gereedschap niet van hem was en datde auto van een vriend was. Hij was gestopt omdat hij moest plassen. Omdat hij weet dat wildplassen verboden is en een politieauto zag komen, had zij zich in de bosjes verstopt. De man is later heen gezonden.

Fietsendiefstal

MONTFOORT Drie mannen, zonder legitimatiebewijs op zak, zijn zaterdagmorgen vroeg aangehouden omdat ze met twee afgesloten fietsen te slepen op de Blokland.

De politie kreeg zaterdagmorgen om 1.15 uur een melding dat drie mannen met twee afgesloten damesfietsen liepen te slepen op de Blokland. De 53-jarige man uit Montfoort, de 18-jarige man uit Woerden en de 28-jarige man uit Amsterdam konden zich niet legitimeren en werden meegenomen naar het politiebureau. De mannen verklaarden geen fietssleutels bij zich te hebben van hun fiets. De hulpofficier van Justie besloot de mannen in te sluiten. De politie is op zoek naar de eigenaars van de fietsen.

Inrijden op verkeersregelaars

WOERDEN Een 37-jarige man uit Woerden is 26 juli wegens poging tot doodslag aangehouden in verband met het inrijden op verkeersregelaars.

De automobilist negeerde zaterdagmorgen rond 11.40 uur een stopteken van een verkeersregelaar bij de wegversmalling op de kruising Mesdagstraat/Leidsestraatweg. De man reed vervolgens tot twee maal toe in op twee verkeersregelaars.

De man die een klein kind naast zich had op de passagiersstoel, schreeuwde de verkeersregelaars toe dat hij zelf haast had. De man stapte vervolgens agressief uit waarop de verkeersregelaars besloten zich uit de voeten maken. De man, een bekende van de politie, kon zaterdagavond alsnog thuis aangehouden worden. Hij is ingesloten; hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.

Negentien aanhoudingen bij Rockit Open Air

MAARSSEN Op zaterdag 26 juli verrichtte de politie bij het dance-evenement Rockit Open Air, dat tussen 11.00 uur en 23.00 uur aan de Maarsseveense Plassen werd gehouden, 19 aanhoudingen voor het gebruik of in het bezit hebben van verdovende middelen.

De politie was aanwezig tijdens het dance-evenement om toezicht te houden en om op te treden tegen verboden wapenbezit, gebruik of in het bezit hebben van verdovende middelen en openlijk geweld. Er werden 19 aanhoudingen verricht voor het in het bezit hebben en/of gebruiken van meer dan de toegestane hoeveelheid drugs. Daarnaast werden er harddrugs en softdrugs in beslag genomen. Voor sofdrugs geldt dat vijf gram per bezoeker is toegestaan en voor harddrugs is 0,5 gram per bezoeker getolereerd.

Vijf personen zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hiervan hadden vier personen een teveel aan GHB in het bloed en één persoon was onwel geworden door gebruik van te veel speed. 30 Personen raakten onwel door de hitte. De brandweer heeft in samenwerking met de politie met de brandweerspuit voor verkoeling gezorgd.

Op het terrein waren enkele vechtpartijtjes. Deze werden door het beveiligingspersoneel gesust.