Politie Haaglanden

27 01 persberichten

Haaglanden, 27-07-2008

Gewonde na Schietincident
Den Haag Een 37-jarige man uit Doetinchem is op vrijdag 25 juli omstreeks 22.20 uur gewond geraakt na te zijn neergeschoten in een woning aan de Rubensstraat. In de woning zijn een 44-jarige man en een 35-jarige vrouw beiden afkomstig uit Den Haag aangehouden. Het slachtoffer is naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd, waar hij is aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van dit schietincident.

Overvaller aangehouden
Den Haag Een 22-jarige Hagenaar is op zaterdag 26 juli omstreeks 12.50 uur aangehouden in zijn woning aan de Martinus Nijhoffweg. Deze man wordt er van verdacht kort daarvoor een benzinestation aan Het Oosteinde te hebben overvallen. Getuigen hadden de verdachte herkend en wisten de politie op het spoor naar deze man te zetten. De overvaller had het personeel van het benzinestation bedreigd en deed een greep in de kassa. Na goed en snel werken kon deze man na de overval worden ingerekend.

Drie personen aangehouden voor poging inbraak
Den haag Twee mannen van 28 en 36 jaar en een vrouw van 19 jaar allen afkomstig uit Den Haag zijn op zaterdag 26 juli omstreeks 13.15 uur aangehouden als verdacht van poging tot inbraak in een school aan het Helena van Doeverenplantsoen.
De drie zaten voor de school op een bankje terwijl bij de politie een melding was binnengekomen dat er een inbraak zou zijn gepleegd in de school. De agenten zien dat er een ruit van de school is verbroken en middels een glasspoor kwamen zij bij de drie op het bankje uit. Alle drie zijn meegenomen voor verhoor.

Twee vrouwen mishandeld
Den Haag Twee vrouwen van 22 jaar uit Den Haag zijn op zaterdag 26 juli omstreeks 22.30 uur mishandeld door een groep personen op het Plein.
De twee waren met elkaar in gesprek toen er een onbekende man zich opdrong in dit gesprek. De dames waren daar niet van gediend en vroegen de man om weg te gaan. Hierop ontstond een woordenwisseling en deelde de man een klap uit aan èèn van de vrouwen. Toen haar vriendin voor haar opkwam kreeg ook zij een klap. Deze man maakte deel uit van een groepje personen bestaande uit mannen en vrouwen. Ook de groep bemoeide zich met de mishandeling. Na de klappen is de groep vertrokken richting het Spui. De politie kon de groep achterhalen en er zijn vijf personen meegenomen naar een politiebureau voor een verhoor.

Vier mannen aangehouden na vechtpartij
Den Haag Vier mannen in de leeftijd van 20 tot 28 jaar afkomstig uit Rijswijk en Amsterdam, zijn op zaterdag 26 juli om 03.50 uur aangehouden op de Strandweg omdat zij met elkaar zouden hebben gevochten.
Getuigen hadden de mannen met elkaar zien vechten en belden de politie. Alle vier zijn aangehouden en meegenomen naar een politiebureau waar de zaak zal worden onderzocht.

Man aangehouden na diefstal
Den Haag Een 26 - jarige man uit Den Haag is op vrijdag 25 juli omstreeks 18.40 uur aangehouden op de Groenhovenstraat. Deze man wordt er van verdacht in een kantoor aan de Groenhovenstraat iets te hebben weggenomen. Getuigen belden de politie die de man in de omgeving van het kantoor wisten aan te houden.

Twee mannen aangehouden
Den Haag Agenten zien tijdens hun surveillance op zaterdag 26 juli omstreeks 22.25 uur twee jongens op een bromfiets rijden op de Valkenboslaan. De duopassagier draagt geen helm en de agenten besluiten de twee te controleren. Op de kruising Valkenboslaan met de Buijs Ballotstraat worden de twee langs de kant gezet. De bestuurder gaf aan geen rijbewijs te hebben en gooit meteen zijn bromfiets neer en zet het op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij in de kraag worden gegrepen. Toen de agenten met de bestuurder naar de bromfiets terugliepen, ging zijn maat er met de bromfiets vandoor. Na een korte achtervolging kon ook deze persoon aangehouden worden. Tijdens zijn vlucht reed hij tegen de stoeprand en kwam te vallen. Hij is met de GGD vervoerd naar een ziekenhuis voor onderzoek.

Rijden onder invloed
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar is op vrijdag 25 juli omstreeks 18.50 uur aangehouden na een controle met zijn auto op de Kamperfoelistraat.

De man bleek gedronken te hebben en moest blazen. Hierna werd hij aangehouden en meegenomen. Op een politiebureau moest hij nogmaals blazen en blies hij 1095 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.
Hij kreeg ook een verbaal voor het rijden zonder rijbewijs omdat dat reeds eerder al was ingenomen.

Jongen aangehouden met pillen
Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) Tijdens het Dominatorfeest op het Baarspad op zaterdag 26 juli om 12.30 uur is een 16-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden. De jongen werd door de beveiliging ter plaatse aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongen bleek 23 ½ harddrugs pillen bij zich te hebben. In totaal werden tijdens dit evenement 40 personen uit verschillende landen van Europa aangehouden.

De meesten personen waren vrouwen die er van verdacht worden drugs te hebben verstopt in hun kleding voor anderen. Een 28-jarige man uit Leiden had ghb bij zich en kreeg hiervoor een proces-verbaal. Twee mannen van 27 en 23 uit Zoetermeer zitten nog vast voor mishandeling en drugsgebruik.

Rijden onder invloed op fiets
Maasdijk ( Westland ) Een 19-jarige vrouw uit de Lier is op zondag 27 juli om 03.40 uur aangehouden met haar fiets op de Coldenhovelaan. De jongevrouw werd gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Zij moest een blaastets afleggen en werd hierna aangehouden. Op een politiebureau moest zij wederom een blaastest afleggen en blies zij 610 ugl. Zij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van zes uren opgelegd.

Vreemde man onder het bloed in woning aangetroffen Delft Een bewoner van een woning aan het Vesteplein trof bij thuiskomst op zaterdag 26 juli omstreeks 05.05 uur een vreemde man aan in zijn woning. De man zat onder het bloed en sprak geen Nederlands. Aan de achterzijde van de woning was een ruit verbroken. Agenten hebben de man aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Het bleek een 40-jarige man uit Polen te zijn. Naar de juiste toedracht van dit vreemde aantreffen wordt onderzoek gedaan.

Twee mannen aangehouden na mishandeling
Delft Agenten zagen tijdens hun surveillance dat er op de Peperstraat werd gevochten. In totaal werden drie personen mishandeld en raakten bij dit incident twee vrouwen gewond. Beide personen zijn naar het Reinier de Graaf ziekenhuis vervoerd. Twee mannen van 40 uit Delft zijn aangehouden. Naar de juiste toedracht van deze vechtpartij wordt een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden na poging diefstal van een bromfiets Zoetermeer Op zondag 27 juli om 05.25 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een man een bromfiets wilde wegnemen op de Middelwaard. Agenten kregen een signalement van een verdachte en gingen op onderzoek. Een getuige wist te melden dat de man op het parkeerdak zat. Op dit parkeerdak zagen zij een man die voldeed aan het opgegeven signalement. Deze man werd als verdacht van poging diefstal van een bromfiets meegenomen naar een politiebureau voor verhoor.

Vier jongens aangehouden na brandstichting
Zoetermeer Vier jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar afkomstig uit Zoetermeer en Voorburg zijn op zondag 27 juli om 01.30 uur aangehouden Fumahout. De vier worden er van verdacht doormiddel van brandstichting een speeltoestel te hebben beschadigd.