Politie Gelderland-Zuid

Bijzonderheden bij verkeerscontroles

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 27-07-2008 o Zaterdag zijn door de politie in de regio Gelderland-Zuid op diverse momenten alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn deze dag en nacht 8 bestuurders aangehouden voor alcohol- of drugsgebruik. Enkele bijzondere situaties hieronder.

Hedel
Tijdens hun nachtelijke surveillance in Hedel controleerden agenten op de Maasdijk 33 bestuurders op gebruik van alcohol. Van de 4 overtreders waren twee beginnende bestuurders. Het hoogste ugl. bedroeg 435 waar wettelijk 220 ugl is toegestaan.

Culemborg

Zaterdagnacht werkten aan de Rijksstraatweg en Wethouder Schoutenweg 37 bestuurders mee aan een blaastest. Niemand overtrad het wettelijk maximum.

Wijchen
Een 52-jarige Wijchenaar blies in zijn woonplaats teveel op het ademanalyseapparaat. Omdat een blaastest door medische omstandigheden niet lukte maar de man weigerde een bloedproef te ondergaan, heeft hij naar een proces-verbaal voor invordering van zijn rijbewijs ook een rijverbod van 12 uur gekregen.

Echteld

Een 19-jarige Tielse automobilist wist zijn voertuig los van de grond te krijgen door in de aanplant naast de snelweg A15 tot stilstand te komen met zijn auto. Dit gebeurde ter hoogte van Tiel. Omdat de man met onder andere vergrote pupillen werd aangetroffen en een bekende drugsgebruiker van de agenten was, is hij aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Waardenburg

Een alerte automobilist uit Opijnen wist de sleutels van een beschonken bestuurder te bemachtigen op de Steenweg in Waardenburg. Hij reed zaterdagnacht achter een slingerende auto die stopte bij een rotonde. Direct hierop liep de man naar deze bestuurder toe, die hem met een alcoholwalm aansprak. Toen de beschonken man hem verzocht een lift te geven, belde de getuige de politie.

De 36-jarige Poolse bestuurder blies op het politiebureau 965 ugl. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Nijmegen
Een 40-jarige automobiliste uit Gendt merkte de surveillerende politieauto die achter haar reed op de Wijchenseweg zaterdagavond niet op, ondanks het gebruik van zwaai- en grootlicht en de sirene.

Toen de bestuurster eindelijk tot stilstand was gebracht bleek dat alcoholgebruik hieraan waarschijnlijk deels debet was: 505 ugl. werd aangegeven door het ademanalyseonderzoek.

Tiel
Een 28-jarige Tielenaar eindigde zaterdagavond met zijn auto in een droge greppel naast de afrit van de A15 bij Tiel. Volgens eigen zeggen merkte hij te laat de afslag op en zorgde een laatste manoeuvre ervoor dat hij de macht over het stuur verloor. Aan het bureau is bij deze bekende drugsgebruiker een bloedproef afgenomen om het onder invloed rijden te bewijzen. (01)