Politie Gelderland-Zuid

Zestienjarige vast na woninginbraak

Lent, 27-07-2008 o De politie heeft zaterdagochtend alsnog een 16-jarige jongen uit Deelen in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van woninginbraak. De avond daarvoor was hij teruggebracht naar zijn woongroep toen hij in Nijmegen werd gesignaleerd.

Die vrijdagavond werd deknul door politieagenten opgemerkt tussen een groepje bekende drugsgebruikers. Na een kort onderzoek bleek de jongen weggelopen te zijn van de begeleide groep tijdens een dagje uit. Hierop is hij weer terug gebracht naar de instelling in Deelen.

Onderzoek

Zaterdagochtend werd bij de politie aangifte gedaan van een woninginbraak die Lent op vrijdag had plaatsgevonden. Daarbij waren meerdere goederen waaronder een personenauto weggenomen zoals onder andere de afstandbediening van een navigatiesysteem. Tijdens het buurtonderzoek bleek een getuige de dader gezien te hebben. Zijn verslag is vastgelegd.

De weggenomen auto werd in de omgeving van de woning aangetroffen met daarin weer andere spullen als die van de autobezitter. De technische recherche heeft de auto onderzocht op sporen.

Onbewaakte buit

De jeugdige verdachte heeft tijdens de politieverhoren aangegeven een niet afgesloten fiets te hebben weggenomen en ingebroken in een woning, waarvan de sleutel in de directe omgeving was te vinden. Hij wordt langer vastgehouden voor het onderzoek. (01)