Ingezonden persbericht

Vondelpark Openluchttheater sluit julimaand feestelijk af

Programma rond en met Mathilde Santing op 27 juli

Op zondag 27 juli neemt zangeres Mathilde Santing het Vondelpark Openluchttheater voor één middag over. De zangeres, die door de jaren heen veel optrad in het park, heeft een speciaal programma samengesteld, waarin ze zelf ook optreedt. De dag begint om 14.00 uur met 'Hear Here' een tien mans jazzformatie met zangeres Roos Jonker met arrangementen van Thomas Welvaadt

Vervolgens begint om 15.00 uur Sarah Fairfield met pianist Marcus Olgens. Om 15.30 treedt Fay Lovsky op met gitarist Cok van Vuuren. De grote klapper is om 16.30 uur dan speelt 'Mathilde Santing & The Spirt of Volunteering', een kleine orkest, inclusief blazers en strijkers.

De middag markeert het eindpunt van de tweede programmamaand van het Vondelpark Openluchttheater in het seizoen 2008 dat op 1 juni begon. De optredens gaan nog door tot en met 24 augustus.

Actie tegen bezuinigingen gaat door

Wat er na het zomerseizoen 2008 gebeurt, is nog onzeker. De organisatie van het Openluchttheater verzet zich samen met publiek en artiesten tegen de plannen van de Amsterdamse Kunstraad om de subsidie vanaf 2009 zodanig in te perken dat sluiting niet te vermijden is. Op 1 juni jl. liet een groot aantal artiesten al blijken sterk gekant te zijn tegen bezuiniging. Muzikanten als Maarten van Roozendaal, Rick de Leeuw en Huub van der Lubbe en cabaretiers als Erik van Muiswinkel, Jaap van der Wal, Klaas van der Eerden en George Groot onderstreepten het belang van het Openluchttheater als broedplaats, toegankelijk theater en voorvechter van allerlei kunstvormen, van klassiek tot jeugdtheater en van wereldmuziek tot jazz. Op dezelfde dag werd het publiek opgeroepen om stelling te nemen tegen de plannen, onder het motto: Laat het Openluchttheater niet stikken. Tot nu toe hebben bijna 10.000 bezoekers van het theater hun handtekening gezet op een actiekaart. Dat is veel maar nog lang niet genoeg. De handtekeningen worden aan het einde van het seizoen aangeboden aan de Gemeenteraad van Amsterdam, dat in het najaar een besluit neemt over de bezuinigingsvoorstellen.

De organisatie van het Vondelpark Openluchttheater heeft aangekondigd de komende weken de actie te intensiveren. Van diverse kanten is al medewerking toegezegd. Zo zullen in de loop van augustus nog meer artiesten verzet aantekenen tegen de plannen en wordt een daverend slot gepland van de publieksactie op 24 augustus.

Tot nu toe hebben al veel artiesten de actie ondertekend: Mathilde Santing, De Dijk, Moke, Dolf Jansen, Edsilia Rombley,Tjeerd Oosterhuis, Angela Groothuizen, Youp van 't Hek, Pete Philly & Perquisite, Voicst, Freek de Jonge, Klaas van der Eerden, Anouk van Dijk DC, Leon van der Zanden, Ellen ten Damme, Ernst Reijseger, Pieter Tiddens, Jack Gallagher, Fernando Lameirinhas, Leine en Roebana, Kasper van Kooten met Band, Mondriaan Kwartet, Jack Spijkerman, Dansgroep Krisztina de Châtel, Amstel Quartet, Speelman en Speelman, Selim Dogru, Danstheater Aya, Hilaria, Leaf en velen meer.

Steun de actie 'Laat het Openluchttheater niet stikken' en zet je handtekening op www.openluchttheater.nl



Ingezonden persbericht