IVN Nederland


RSS ivn.nl

Vlaaienbakdag in kasteeltuin Oud-Valkenburg

De vlaaienbakdag in de kasteeltuin staat weer voor de deur!

Op zondag 27 juli houden we onze jaarlijkse vlaaienbakdag in de kasteeltuin van Oud-Valkenburg, gelegen bij de oprijlaan naar kasteel Schaloen. We starten om 10.30 uur.

Op deze dag worden er vlaaien gebakken op traditionele wijze op een houtgestookte mobiele oven.
Er zijn diverse stands te zien met informatie over bijen, vogels, waterdieren, geologie en akkergewassen.
Er zijn demonstraties mergel bewerken en manden vlechten. De watermolen kan bezichtigd worden, maar is helaas niet in werking. Er zijn ook informatiestands van onze vereniging en van Natuurmonumenten.
Kinderen kunnen deelnemen aan een speciale vlaaienspeurtocht, gratis af te halen bij de stand van het IVN. Vlaai en andere consumpties zijn voor een schappelijke prijs verkrijgbaar.

De entree is gratis voor donateurs en leden van het IVN Valkenburg aan de Geul. Voor alle overige bezoekers geldt de entreeprijs van 3 euro voor volwassenen, 1 euro voor kinderen tot en met 12 jaar en 2 ½ euro voor senioren.
In verband met de beperkte parkeergelegenheid verzoeken wij U om zoveel mogelijk met openbaar vervoer, fiets of al wandelend onze tuin te komen bezoeken.

27 juli 2008 10:30 - 16:30 uur
Plaats: Schin op Geul
Locatie/vertrekpunt: Kasteeltuin Oud-Valkenburg Route met eigen vervoer: Doorgaande provinciale weg van Valkenburg naar Schin op Geul, voor U de bebouwde kom van Oud-Valkenburg bereikt ligt rechts bij de oprijlaan naar kasteel Schaloen de tuin. Omdat hier slechts beperkt parkeergelegenheid is, adviseren wij u gebruik te maken van parkeerplaats Geulpark (betaald parkeren), vandaar is het ongeveer tien minuten lopen naar Oud-Valkenburg. U kunt ook de parkeerplaats vlakbij kasteel Oost gebruiken en vandaar te voet langs de Geul lopen (ca. 15 minuten).
Route met OV: Vanaf station Valkenburg buslijn 55 Veolia (richting Gulpen). Uitstappen halte Oud-Valkenburg. Vandaar een stukje teruglopen richting Valkenburg en nadat u de bebouwde kom hebt verlaten de oprijlaan naar kasteel Schaloen oplopen. De bus rijdt eenmaal per uur. Kijk voor actuele tijden op www.9292ov.nl

Kosten: 3, euro vw.; 1 euro kind. t/m 12 jr.
Georganiseerd door: IVN Valkenburg

Meer informatie bij:
Wiel Wijnands, tel. 045-4052466
Aanmelden: Nee

Vlaaienbakkers van het IVN aan de rol!