Mijd A16 in de spits!

Onderhoud Van Brienenoordbrug richting Rotterdam

Rijkswaterstaat voert tot donderdag 31 juli 05.00 uur werkzaamheden uit aan de A16 Van Brienenoordbrug. In deze periode is de hoofdrijbaan richting Rotterdam van knooppunt Ridderkerk tot knooppunt Terbregseplein afgesloten voor al het verkeer. De parallelrijbaan, inclusief de op- en afritten, blijft open voor verkeer. Rijkswaterstaat verwacht met name tijdens de spits op maandag, dinsdag en woensdag ernstige verkeershinder . Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers dringend om de A16 in de spits te mijden en gebruik te maken van de aangegeven omleidingsroutes, het openbaar vervoer, thuis te werken, te carpoolen of om buiten de spits te reizen.

Gisteren tijdens het Zomercarnaval heeft de afsluiting van de Van Brienenoordbrug vrijwel geen verkeershinder opgeleverd. Veel bezoekers van het Zomercarnaval hebben gehoor gegeven aan het verzoek met het openbaar vervoer naar Rotterdam te komen.

Omleidingsroutes

V erkeer vanaf de A15 Europoort richting Capelle a/d IJssel, Rotterdam Centrum en Gouda/Utrecht rijdt via de A4 (Beneluxtunnel) en de A20

Verkeer vanaf de A15/A16 richting Den Haag/Hoek van Holland rijdt via de A15, de A4 (Beneluxtunnel) en de A20

Lokaal verkeer

V erkeer vanaf de A15/A16/A29 richting Rotterdam Centrum rijdt via de A15 afrit 19a (Ahoy, Vaanweg)

Verkeer vanaf de A15/A16/A29 richting Feyenoord rijdt via de A15 afrit 20 (IJsselmondse Randweg)

Verkeer vanuit Capelle- en Krimpen a/d IJssel richting Den Haag/Utrecht rijdt via de Prins Alexanderlaan naar de A20 toerit 16

Alternatief vervoer

Rijkswaterstaat biedt alternatief vervoer aan in de vorm van het vanAnaarBeter-treinkaartje. Met dit kaartje kunt u tijdens de werkzaamheden van maandag 28 juli tot en met woensdag 30 juli voordelig reizen tussen Breda en Rotterdam en tussen Roosendaal en Rotterdam (en tussenliggende stations) in beide richtingen. Het kaartje is voor ¤ 2,- (retour 22e klas) te koop bij de kaartautomaten op de NS-stations onder de knop 'Acties/Evenementen'. Vergeet niet uw kaartje te stempelen in één van de gele stempelautomaten. Het kaartje is een dag geldig. Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij het NS-servicepunt.

Met het vanAnaarBeter-waterbuskaartje kunnen weggebruikers uit de regio Dordrecht-Rotterdam tot en met woensdag 30 julivoordelig reizen met de Connexxion Waterbus. Het kaartje is voor ¤ 2,- (retour) te koop aan boord van de waterbus. Dit kaartje is alleen geldig voor de waterbus. Voor meer informatie, kijk op www.connexxion.nl.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed