Politie Zuid-Holland-Zuid

27/7 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 27-07-2008 o Persberichten district I

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN VECHTPARTIJ IN ZEEHAVENLAAN DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een vechtpartij die in de nacht van vrijdag 25 juli op zaterdag 26 juli plaatsvond in de Zeehavenbuurt. Omstreeks 02.15 uur kreeg een 23-jarige man uit Dordrecht in de Zeehavenlaan op straat ruzie met een aantal personen. Hij werd dusdanig toegetakeld dat hij in het ziekenhuis gehecht moest worden aan diverse verwondingen. De politie kreeg de melding van de vechtpartij pas op het moment dat het slachtoffer al op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis was gegaan. Zodoende heeft later die nacht pas onderzoek in de buurt plaats kunnen vinden. Inmiddels is een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hij zal nader gehoord worden.
De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen en/of mensen die meer weten van dit incident. Indien u informatie heeft voor de politie dan wordt u verzocht te bellen met 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt dan vragen naar de recherche in Dordrecht. Heeft u informatie voor de politie over dit incident maar wilt u liever anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, tel 0800-7000 (gratis)

BRAND IN WONING
DORDRECHT In een woning aan de Brouwersdijk heeft zaterdagavond 26 juli brand gewoed. De vlam was in de pan geslagen waarbij de vlammen door het dakraam kwamen. De bewoners blusten de brand met water wat de nodige rookontwikkeling tot gevolg had. De brandweer kwam ter plaatse die in eerste instantie niet de woning in mocht van de bewoners omdat ze het zelf al hadden geblust. Dit leidde tot wat geduw en getrek bij de ingang van het huis maar uiteindelijk lukte het brandweer en politie wel om binnen te komen en het huis te inspecteren op veiligheid. Dit bleek in orde waarna de hulpdiensten weer vertrokken. Er raakte niemand gewond.

VERKEERDE WEG
DORDRECHT - Op de N3 is zaterdagmorgen 26 juli een 56-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel gestrand met zijn brommobiel. De man was verkeerd gereden. Toen hij door had dat hij op de autoweg reed, durfde hij niet verder en zette zijn voertuig stil op de vluchtstrook. Hij belde de politie die hem kwam helpen. De man moest richting de Moerdijkbrug waarop de agenten hem begeleidden tot aan de Rijksstraatweg waarna ze hem de weg wezen.

AANRIJDING
DORDRECHT Op de Kuipershaven zijn zaterdagmorgen 26 juli een auto en fietser in botsing gekomen. De automobilist, een 27-jarige man uit Delft wilde achteruit, uit een parkeervak wegrijden. Door het slechte zicht zag hij een passerende fietser, een 45-jarige man uit Zwijndrecht, niet aankomen. Het gevolg was een aanrijding waarbij de fietser viel. Hij werd met een hersenschudding en een snee in het hoofd naar het ziekenhuis gebracht.

BOETE
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 juli op zondag 27 juli twee mannen van 27 jaar en 34 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Oranjelaan. Beiden werden door surveillerende agenten bekeurd wegens wildplassen. Beide mannen werden boos en uitten beledigingen en bedreigingen naar de agenten. Na meerdere vorderingen was de maat vol en werden de twee aangehouden. Na een nacht cel werden ze zondagmiddag weer heengezonden. Ze betuigden spijt. Per persoon kregen ze een boete van 400 euro die ze direct voldeden.

MISHANDELING PARTNER
DORDRECHT Op zaterdagavond 26 juli heeft de politie een 63-jarige man uit Dordrecht in zijn woning aangehouden. De man sloeg zijn partner in haar woning een aantal keren op haar achterhoofd. Ze liep hierbij een pijnlijke kaak en een zwelling aan haar gezicht op. De vrouw rende na het incident haar huis uit om op het politiebureau aangifte te doen tegen de man. Het is niet de eerste keer dat de man zijn partner mishandelde. Een jaar geleden deed de vrouw eveneens aangifte tegen hem. De man is in verzekering gesteld.

ZWERVERS AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL
DORDRECHT Op de s Gravendeelsedijk heeft de politie op zaterdagavond 26 juli twee dakloze mannen van 30 en 36 jaar uit Dordrecht aangehouden. Twee politieagenten, werkzaam als diensthondengeleiders, kregen een melding dat er op de Nijverheidsweg verdachte geluiden werden gehoord. Ter plaatse werden de twee mannen aangetroffen met een winkelwagentje vol elektriciteitskabels. De 36-jarige man liep met kabels over zijn arm over het terrein en gaf geen gehoor aan het bevel om stil te staan. De man werd daarop licht door de hond gebeten en kon daarna worden aangehouden. De andere man melde zich zelf bij de politieagenten. Beiden deden afstand van rollen kabels, een bedieningskastje en gereedschap en bekenden de kabels van het terrein te hebben gestolen. Ze wilden de kabels verkopen aan een ijzerhandel. De mannen zijn na hun bekentenis in vrijheid gesteld. De politie maakt een proces-verbaal op.