Politie Zeeland


---


W-1461-2008. Aanhoudingen op festivalterrein Middelburg
Politie Zeeland heeft zaterdagavond in totaal 8 personen aangehouden op het Hof van Tange, het festivalterrein van de City Party, in Middelburg.
2 mannen zijn aangehouden wegens softdrugsbezit en drie mannen wegens harddrugsbezit. Een van hen, een 23-jarige Rotterdammer was in het bezit van 79 XTC-pillen. In de andere gevallen ging het om een kleine hoeveelheid speed en cocaïne. Het drugsbezit wed ontdekt bij de toegangscontrole van het terrein door beveiligingspersoneel.

Een 36-jarige Vlissinger is aangehouden wegens het te koop aanbieden van drugs op het evenemententerrein. Bij nader onderzoek bleek zijn koopwaar geen harddrugs maar vermoedelijk fijngestampte aspirine. De man is met een boete heengezonden.

Een 17-jarige jongen uit Arnemuiden werd van het festivalterrein verwijderd wegens betrokkenheid bij een vechtpartij. Hij verzette zich hevig en is hierop aangehouden.
Een 25-jarige man, eveneens uit Arnemuiden, wilde de aanhouding voorkomen en is daarop ook aangehouden.

Z-1462-2008. Man aangehouden in Axel
Zaterdag om 22.24 uur heeft politie Zeeland een man aangehouden wegens het bijten van een andere man in de Vier Ambachtenstraat in Sas van Gent.
Een 38-jarige man uit België beet een 37-jarige man uit Zwijndrecht tijdens een ruzie in zijn vinger. De 37-jarige moest zich laten hechten bij een huisartsenpost. De 38-jarige is overgebracht naar Torentijd en kon zich weinig van het voorval herinneren. Hij was ten tijde van de ruzie onder invloed van alcohol. De twee mannen zijn bekenden van elkaar.

Z-1463-2008. Drie mannen aangehouden in Terneuzen
Politie Zeeland heeft zondag om 08.15 uur drie mannen aangehouden in de Noordstraat in Terneuzen wegens diefstal.
Door getuigen was gezien dat de drie, 28, 31, 32 jaar oud en afkomstig uit Frankrijk, een reddingsboei hadden weggenomen.
De boei was gestolen aan de Oostbuitenhaven en hing daar in een kast.
De gestolen boei werd door de politie in de auto van de 32-jarige Fransman aangetroffen.

Z-1464-2008. Diefstal bij bedrijf in Terneuzen
Tussen zaterdag 19.00 uur en 23.30 uur is bij een bedrijf in de Ambachtsstraat in Terneuzen ingebroken.
Uit een bedrijfsgebouw zijn eerst autosleutels weggenomen waarna een personenauto, een blauwe Opel corsa, is gestolen.

O-1465-2008. Voetganger gewond in Renesse
Zondag om 02.38 uur is een voetganger gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto in de Stoofweg in Renesse.
De 18-jarige voetganger uit de gemeente Waalwijk stak plotseling over en belandde op de motorkap van een 54-jarige bestuurster van een personenauto uit de gemeente Utrecht.
De 18-jarige is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De voorruit van de personenauto is stuk gegaan tijdens de botsing.