Ingezonden persbericht


Infobericht, Brands Hatch 27 juli 2008

BRANDS HATCH: KOSTBARE FIA-WTCC PUNTEN SEAT-COUREUR TOM CORONEL

Het zevende FIA-WTCC raceweekend heeft Tom Coronel (Huizen) weer vier kostbare kampioenschappunten opgeleverd. De voor SEAT Team Holland uitkomende coureur pakte in de eerste van twee races op het Engelse Brands Hatch een vijfde plaats. Pech in de openingsronde van de tweede race bracht de door Sunred ingezette SEAT Leon TFSi van de Nederlander niet meer dan 22ste plaats. Met nog tien races te gaan bezet Tom Coronel in het klassement nu de veertiende plaats met 14 punten.

'Belofte maakt schuld', zou je bijna kunnen zeggen. Nadat Tom Coronel in de vorige race de beschikking kreeg over zijn nieuwe SEAT TFSi benzinemotor, gaf hij aan dat een Top Tien klassering en zelfs een achtste startplaats weer tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. In Brands Hatch maakte hij die belofte min of meer waar. Na de sterke vrije trainingen, waarin de nieuwe afstellingen van de motor goed werkten, pakte hij een negende plaats in de kwalificatie. "Het ging echt goed", vertelde hij na afloop. "Vanaf de eerste meters liep het lekker. Het team had de auto mooi op gewicht gebracht en de motor bood in combinatie met de andere uitlaat net iets meer trekkracht bij het uitkomen van de bochten. In de kwalificatie kreeg ik een mega-goede slipstream van Rob Huff en daarmee stond ik lange tijd zesde. In de slotfase kwamen er nog enkele rijders voorbij, maar de verschillen waren echt miniem. De start van de eerste race liep lekker en ik zag dat de mannen voor mij het elkaar niet makkelijk maakten. Al snel was daar de eerste uitvaller en schoof ik een plaats op. Tegen het einde van de race liet Alain Menu zelfs een gaatje vallen waardoor ik uiteindelijk als vijfde eindigde en weer de nodige kampioenschappunten pakte. Daarmee stond ik voor de tweede race op de derde startrij en had daarmee weer een goede uitgangspositie. Maar tijdens de opwarmronde voor de tweede race had ik last van een onbalans in de auto. Ik kon alleen niet gelijk goed vaststellen waar het vandaan kwam. Eenmaal op de startgrid merkte ik dat de rechtervoorkant hoger stond en wist daarmee dat de onbalans uit een leeglopend linker achterwiel moest komen. Ik ben toch gestart maar in de eerste bocht kwam een andere rijder wel erg sterk naar binnen gestuurd en daarmee was ook de linkervoorband kapot.Terug naar de pits om daar nieuwe banden te monteren, maar daarmee was de achterstand -ondanks een safety car situatie- toch te groot en ben ik op een ronde achterstand geëindigd. Het goede is dat we hier in ieder geval weer punten gepakt hebben en laten we hopen dat tijdens de volgende race op Oschersleben te kunnen doen. Ondanks de pech ben ik zeer te spreken over dit weekend op Brands Hatch."

Tom Coronel wordt dit jaar in het FIA-WTCC ondersteund door: SEAT-importeur Pon Car, Club SEAT, McGregor, ATP Advanced Travel Partner, TW Steel horloges, Olympia Uitzendbureau, VVS Verzekeringen, Auto Trader, Plasmadiscounter.nl en Wielengids.nl.

Race 1 FIA-WTCC Brands Hatch :

1.Jorg Muller (BMW 320 si) 14 ronden in 22.20.925; 2. Yvan Muller (SEAT Leon TDi) op 6.595; 3. Andy Priaulx op 6.785; 4. Alessandro Zanardi op 7.772 (beiden BMW); 5. Tom Coronel (Seat Team Holland Leon) op 11.496 en 6. Felix Porteiro (BMW) op 14.623.

Race 2:

1.Alain Menu 16 ronden 30.05.069; 2. Felix Porteiro op 1.055; 3. Alessandro Zanardi op 1.379; 4. Jorg Muller(allen BMW) op 2.172; 5. Gabriële Tarquini (SEAT Leon TDi) op 8.067 en 22. Tom Coronel (SEAT Team Holland Leon) op 1 ronde.

Stand in het kampioenschap na 14 races:

1. Yvan Muller 65; 2. Gabriële Tarquini 64; 3. Andy Priaulx 49; 4. Rickard Rydell 48; 5. Jorg Muller 43 en 14. Tom Coronel op 14 punten.