KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

28-7-2008

5e dag 470 JWK Gdynia stuivertje wisselen aan de top

De top is vandaag wat door elkaar gehusseld. Maar de Stevens staan nog steeds in de top 3 na een dag met wisselende resultaten.

De wind kwam vandaag eerder dan gisteren. Er stond genoeg wind (rond de 10 knopen) voor een paar mooie potten en dat onder een straalblauwe hemel. De Poolse zomer is in ieder geval helemaal top.

Bij de dames staan Astrid en Maxime na 10 wedstrijden op een 16e plaats na een score van 18 en 13 vandaag. Morgen kan er met wat goed starten wel wat plaatsen gewonnen worden. De dames gaan er voor.

Remco en Remy hielden vandaag het koppie er goed bij, al hoewel de starts nog wat scherper mogen. Met een 4e en een 5e plaats staan ze nu comfortabel 1e in de Silver Fleet.

In de Gold Fleet is het ongemeend spannend aan de top. De Israëliërs Lior Lavie & Yam Amir (ISR 9) voeren 2 super wedstrijden en met een score van een 3e en een 1e plaats nemen zij nu de koppositie over van de Stevens. Onze jongens voeren in race 9 een aftrekwedstrijd met een 12e plaats. Ze moesten van te ver komen na een minder goede start..In race 10 ging het wel wat beter ondanks dat Steven Krol ook nog aan de wind uit de draad viel in het eerste kruisrak. Na weer een zwaar bevochtte inhaalrace konden ze als 6e de finishlijn passeren. Daardoor staan ze nu 2e overall op 2 punten achterstand op ISR 9. Dat team heeft een 19e plaats als aftrek staan, dus alle opties zijn nog open. Ook de achtervolgende teams kunnen gemakkelijk dichterbij komen. Zo staan de Italiaanse broers Luca & Roberto Dubbini (ITA 4) weer 8 punten achter de Stevens en volgt SWE 333 weer op 1 punt daar achter.

Morgen belooft weer een spannende dag te worden met 2 races, waarna de top 10 overmorgen in de Medalrace de definitieve eindstand gaat bepalen.

Internetadres: www.470.sails.pl/jwc2008
E-mailadres:christoffel.vanhees@watersportverbond.nl