KNHS

terug

Nederlandse paarden gearriveerd in Hong Kong
27 juli 2008
Aankomst van de paarden op het vliegveld

HONG KONG (KNHS) - De vier Nederlandse dressuurpaarden en het ene Nederlandse eventingpaard hebben een perfecte reis achter de rug van hun stallen in het Brabantse Handel naar de Olympische arena in Hong Kong. Terwijl vele mensen die met hetzelfde vliegtuig waren gearriveerd nog bezig waren om de douane te passeren stonden de Nederlandse vierbenige VIP's binnen twee uur na de landing in hun van airco voorziene stallen in het Olympische complex Sha Tin.

De snelle reis vanaf het vliegveld naar de stallen bij Sha Tin kon ook worden gerealiseerd dankzij een politie escorte, die de paarden een net zo vrije doortocht door Hong Kong wist te geven als de machtigste leiders van China. "Ik ben ten zeerste ingenomen met de perfecte en gemakkelijke wijze waarop alle diensten hebben samengewerkt om de paarden een warm gevoel van welkom te geven", zei de staatssecretaris voor binnenlandse aangelegenheden, Mr. Tsang Tak-sing, nadat hij zich persoonlijk op de hoogte had gesteld van alle zaken die met de aankomst en het transport van de paarden van doen hadden. "Ik ben echt verheugd te zien hoe prettig de quarantaine checks, het transport en de douane samenwerkten. Dit demonstreert voor mij de juistheid en gedegenheid van alle voorbereidende werkzaamheden die werden verricht door de FEI, de Hong Kong jockey club en de luchtvaartautoriteiten", aldus mr. Tsang Tak-sing.
In totaal komen er 220 paarden naar Hong Kong uit veertig landen. Op de eerste dag dat paarden in Hong Kong werden binnen gevlogen arriveerden 32 paarden met drie verschillende vluchten. De paarden kwamen uit zeven verschillende landen, te weten België, Nederland, Denemarken, Korea, Zwitserland, Canada en Duitsland.
Nadat de paarden de eerste nacht in hun boxen hadden doorgebracht kozen de Nederlandse ruiters om hun dieren op zaterdag te laten stappen aan de hand. Behalve Anky van Grunsven. "IPS Salinero was heel erg fris en daarom wilde ik graag wat licht werk met hem doen. De vlucht is echt super verlopen en de voorzieningen zijn perfect in orde. In de stallen heerst een constante temperatuur van 23 graden Celcius en eerlijk gezegd valt het me reuze mee als het gaat om de buitentemperatuur en de luchtvochtigheid. Dat is ook de reden dat ik na eventjes in de eveneens van airco voorziene binnenmanege te hebben gereden lekker naar buiten ben gegaan, om verder licht te werken", aldus Anky.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen