Ingezonden persbericht

Persbericht

Zwarte Cross 2008: Meer dan 100.000 bezoekers en camping uitverkocht!

Het 12de Zwarte Cross Festival is op dit moment nog in volle gang en heeft de magische grens van 100.000 bezoekers overschreden. Het evenement georganiseerd door de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de evenemententak van de Achterhoekse rockband Jovink & the Voederbietels, ging afgelopen vrijdag 25 juli van start op festivalterrein de Schans in Lichtenvoorde en duurt nog tot zondagnacht. Met een brede programmering voor verschillende doelgroepen en voornamelijk goed weer is het gelukt weer meer bezoekers te trekken dan de voorgaande edities.

Geen noemenswaardige incidenten

Het festival verliep tot op heden zonder enige noemenswaardige incidenten en er is ook geen sprake van calamiteiten van andere aard. De organisatie is blij en trots dat ook deze editie zonder problemen van dien aard is verlopen.

Weer

In tegenstelling tot de berichten dat het Zwarte Cross Festival problemen op zaterdag 26 juli zou ondervinden vanwege slecht weer verliep deze dag zonder enige problemen. Het voorspelde noodweer kwam niet verder dan de Duitse grens en op een flinke regenbui na heeft vooral de zon geschenen in de Schans. In de nacht van zaterdag op zondag is er geen regen gevallen en dankzij het warme weer op zondag lag het festivalterrein in korte tijd weer prima bij.

Muziek

Op het Zwarte Cross Festival 2008 speelden meer dan 100 bands op 12 podia, variërend van metal tot pop en alles wat daar tussen zit. Enkele hoogtepunten waren The Bellrays met een superswingende rock 'n soul set, de Undercoversessies waar bekende muzikanten van o.a. Bettie Serveert, Moke en Wild Romance in de huid kropen van idolen als Johnny Cash, The Cure en The Police, Neerlands rock 'n roll-hoop in bange dagen Infa, de stoelendans met Beef! in de kinderweide, de oldschool metalset van Obituary in de nieuwe en succesvolle Metalweide, de Texaanse slidegitarist Eric Sardinas, de energieke show van The Presidents of the USA en de zonnige meezingnummers van de Utrechtse band Leaf.

Theater

Het bijzondere van de theaterprogrammering op het Zwarte Cross Festival is dat veel van de acts maatwerk zijn speciaal voor het festival, waaronder een lachcursus, bingo met Tante Rikie, een mini Zwarte Cross met Playmobil en een kerkdienst op zondagochtend. Daarnaast waren er in de Theaterweide o.a. André Manuel, Katinka Polderman, Rasti Rostelli, de Loco Loco Discoshow en de Comedy Explosion te bewonderen. Het was dit jaar de tweede keer dat er theater stond geprogrammeerd en dit was wederom een succes. De Theaterweide bleek een goed rustpunt voor de bezoeker om even relaxed te genieten van voorstellingen, straattheater en andere vormen van theater.

Cross

Wat het Zwarte Cross Festival vooral onderscheidt van andere festivals is de motorcross. Dit weekend werd er gecrossed in verschillende klasses, waaronder: de BN-er Klasse met o.a. Gerda Havertong, Nicolette Kluijver, Gertjan Verbeek, Lange Frans en Wouter van der Goes en waar Menno Köhler als winnaar over de finish kwam, de Brommerklasse, de Superklasse waarin William Saris de Gouden Helm wist te winnen, de Gazonmaaierklasse en de Specialklasse waarbij de meest bizarre en originele gemotoriseerde voertuigen over de crossbaan vlogen.

Stunts

Terwijl de bands stonden te spelen en de cross in volle gang was werd er ook flink gestunt. Amerikaan David Smith wist het publiek te imponeren als Human Canonball, een nieuw bungeejump record werd gezet op een meter of 600 (!) vanuit een vliegtuig, freestyle met motoren, de Globe of Death met drie door elkaar crossende stuntmannen in een stalen bol was ook dit jaar weer indrukwekkend en de BMX Freestyle in de Stuntarena riep veel bewondering op bij de vele toeschouwers.

Kijk voor foto's en dagverslagen van het Zwarte Cross Festival 2008 op www.zwartecross.nl

Lachen en op de hoogte blijven door informatie vers van de pers en uit de eerste hand? Word lid van de Zwarte Cross Nieuwsbrief! Aanmelden kan via www.zwartecross.nl

Zwarte Cross Festival; 25, 26 en 27 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl

- Einde persbericht -