Ingezonden persbericht

Carlos Sastre Rides naar de overwinning op Cervelo in de Tour de France

PARIS, FRANCE--(Marketwire - July 27, 2008) - Cervelo is verheugd u te kunnen melden dat Carlos Sastre uit Spanje en kapitein van het Team CSC Saxo Bank vandaag de Tour de France gewonnen heeft, rijdend op een Cervelo.

Cervelo SA is een Zwitsers/Canadees bedrijf, gebaseerd in Neuchatel, Zwitserland en Toronto, Canada. Gerard Vroomen, een van de mede-oprichters is Nederlander, zijn partner, Phil White, is Canadees.

Cervelo is de fietssponsor van het CSC-Saxo Bank Team sinds 2002. Hoewel ze reeds eerder podiumposities behaalden met overwinningen in de Tour de France is dit de eerste maal dat ze als eerste geëindigd zijn.

Na een ontzettend spannende tour waarin de begeerde gele trui zeven maal van eigenaar verwisselde, reed Carlos Sastre op zondagnamiddag op de Champs-Elysees Parijs binnen met de gele trui.

Het werd ook een veelbelovende dag voor het team en de teamleden van Sastre met Andy Schleck die de witte trui uitgereikt kreeg als beste jonge wielrenner en het Team CSC Saxo Bank dat werd uitgeroepen als winnaar van de teamcompetitie, een competitie de ze al eerder gewonnen hadden.

OVER CERVELO

Phil White en Gerard Vroomen richtten Cervelo in 1995 op toen hun ontwerp voor een nieuwe tijdritfiets, gebouwd op aanvraag van een professionele wielrenner, er niet in slaagde interesse te wekken bij de traditionele fietsfabrikanten.

Vandaag is Cervelo de grootste tijdrit fietsfabrikant in de wereld. Het bedrijf is internationaal erkend als een van de meest vernieuwende en snelst groeiende fietsfabrikanten die de sport gekend heeft in de voorbije jaren. Dit heeft zijn hoogtepunt bereikt in Cervelo dat uitgegroeid is tot het #1 merk dat lezers van VeloNews, CycleSport, Inside Triathlon en Slowtwitch (alle vier publicaties voor ernstige wielrenners en triatleten) van plan zijn aan te kopen in 2008.

Voor 2008 produceert Cervelo momenteel tien verschillende modellen. Haar produkten zijn internationaal beschikbaar. Ga naar www.cervelo.com voor bijkomende informatie.

Contactpersonen:
Special Assignment Inc.
Peter Donato
(416) 964-6118
donato@specialassignment.com