Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Zwemmen in een schone Maas

Portefeuillehouder René Kronenberg geeft startsein voor Rondje Noordereiland

Na maandenlang trainen was het zondag 27 juli zover: Twaalf Rotterdammers hebben in een schone rivier een rondje van 3 kilometer rondom het Noordereiland gezwommen. Om 10.30 uur heeft portefeuillehouder René Kronenberg van de deelgemeente Feijenoord heeft het startsein gegeven van misschien wel een nieuwe jaarlijkse Rotterdamse traditie.

Het Rondje Noordereiland is een bijzonder sportief evenement op een van de bijzonderste plekken van Rotterdam. Met het evenement willen de organisatoren en deelgemeente ook aangeven dat de waterkwaliteit van de (Nieuwe) Maas tegenwoordig schoner is dan ooit. Het wordt natuurlijk wel nadrukkelijk aan iedereen afgeraden om zomaar in de Nieuwe Maas te gaan zwemmen: Zwemmen in deze rivier is normaliter zeer gevaarlijk vanwege stromingen en het drukke vaarverkeer.

Lespakketten

Om leerlingen op de kwaliteit van het water maar ook op het gevaar van het zwemmen in de Nieuwe Maas te wijzen wordt in navolging van het Rondje Noordereiland in samenwerking met de deelgemeente een lespakket voor leerlingen van de basisscholen op het Noordereiland ontwikkeld. Het lespakket wordt medio 2009 uitgereikt.

WyZPhoto/ Marc Wijtkamp

Meer informatie: www.rondjenoordereiland.nl