Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad
PERSBERICHT
Utrecht, 28 juli 2008

BN'ers zijn goed bezig deze zomer

Roué Verveer en Mohamed Fouradi werken vrijwillig als conducteur bij de NS

BN'ers zijn goed bezig deze zomer. Door een dag vrijwillig te werken, verdient een aantal BN'ers sponsorgeld voor een goed doel naar eigen keuze. Hiermee laat de Nationale Jeugdraad zien dat het leuk en makkelijk kan zijn om iets voor het goede doel te doen. Roué Verveer en Mohamed Fouradi bijten op 2 augustus het spits af door een dag als conducteurs te werken bij de Nederlandse Spoorwegen.

Roué Verveer (cabaretier, bekend van o.a. Comedytrain en Freshwagon) en Mohamed Fouradi (zanger, bekend van o.a. de single '1 ding' van rapduo Fouradi) stappen op 2 augustus als conducteurs op het treintraject Amsterdam-Eindhoven-Utrecht. Samen met een groep jongeren maken zij een tour door Nederland om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Roué:' Wij zijn entertainers dus de reizigers kunnen rekenen op een onvergetelijk ritje. Ik vind het leuk om mijn talent eens op deze manier in te zetten.' De Jeugdraad wil jongeren laten zien hoe makkelijk het is om goed bezig te zijn. Iedereen kan op een creatieve manier iets goeds doen voor een ander. Je doet gewoon iets wat je toch al goed kunt of leuk vindt voor een goed doel.

Jongeren vanuit heel Nederland kunnen deze actie ondersteunen. Tussen 15.30 uur en 16.30 uur kunnen zij bij de meetingpoint op Utrecht Centraal zelf ervaren hoe het is om goed bezig te zijn. Natuurlijk kunnen zij ook in de trein hun kaartje laten knippen door Roué en Mohamed.

De NS steunt deze actie met een bedrag van ¤1000,=. Bovendien zal een jonggerenteam donaties van treinreizigers inzamelen. Roué Verveer en Mohamed Fouradi zullen het totaal ingezamelde bedrag doneren aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Cystic Fibrosis (CF) wordt ook wel taaislijmziekte genoemd en is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. De aandoening is chronisch en niet te genezen.

De komende maand zullen er nog meer BN'ers goed bezig zijn, zoals o.a. Jaap Amesz (Gouden Kooi).

Kijk ook op www.jeugdraad.nl

Noot voor redactie,