Ingezonden persbericht


Persbericht

Beau van Erven Dorens, Ellen ten Damme, Bas Muijs, Rebecca Loos, Mike Libanon completeren de cast

Setbezoek mogelijk op 4, 6, 8, 14 en 17 augustus
in IJmuiden en Velsen

Mijn Vader is een Detective!
HET GEHEIMZINNIGE FORTEILAND
Scenario: Zebi Damen - Regie: Will Wissink

Cees Geel, Tygo Gernandt, Camilla Siegertsz, Beau van Erven Dorens, Ellen ten Damme, Bas Muijs, Rebecca Loos, Mike Libanon en de jonge kinderen Tjeerd Melchers, Jasmin Pasteuning, Rick Mackenbach

Neem nu alvast een kijkje op de website
www.mijnvaderiseendetective.nl

Beau van Erven Dorens, Ellen ten Damme, Bas Muijs, Rebecca Loos en Mike Libanon completeren de cast van de avontuurlijke jeugd / familiefilm Mijn Vader is een Detective! - HET GEHEIMZINNIGE FORTEILAND, naar een scenario van Zebi Damen en geregisseerd door Will Wissink. Cees Geel, Tygo Gernandt, Camilla Siegertsz en de jonge kinderen Tjeerd Melchers, Jasmin Pasteuning en Rick Mackenbach spelen de hoofdrollen.

Tot eind augustus vinden in o.a. IJmuiden en Velsen opnamen plaats. 4, 6, 8, 14 en 17 augustus zijn de media van harte welkom op de set. Natuurlijk is het ook mogelijk om met cast en crew korte interviews te maken. Zie voor meer informatie onderaan het persbericht.

Mijn Vader is een Detective! - HET GEHEIMZINNIGE FORTEILAND wordt geproduceerd door A'dam Films. De producenten maakten eerder de film Dropouts, die tijdens het Nederlands Film Festival te Utrecht genomineerd werd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Speelfilm.

Synopsis
In de film beleven drie 13 jarige kinderen - Sam, Sterre en Ortwin - de spannendste avonturen. Detective Max is helaas niet zo talentvol als ie zelf denkt. Gelukkig is zijn zoon Sam een betere speurder. Samen met zijn buurmeisje Sterre helpt hij zijn pa bij een zoektocht naar een zeldzame, gestolen papegaai. Maar dan wordt Max ontvoerd. Ze belanden op een geheimzinnig forteiland met een duister mysterie...

Cast
Cees Geel speelt vader detective Max. Hij woont alleen met zijn zoon Sam die graag wil dat zijn vaders werk goed gaat, omdat ie anders wegens geldgebrek bij zijn moeder en haar nieuwe vriend moet wonen.

Tygo Gernandt is Benno. Een echte griezel die het fort dag en nacht bewaakt.

Camilla Siegertsz is Hadewij, een nietsontziende zakenvrouw die het fort bestiert. Ze was onder andere te zien in de films Raak, Floris en Met grote blijdschap.

Beau van Erven Dorens is de baron, wiens papegaai gestolen wordt. Hij is de vader van Ortwin (Rick Mackenbach), die samen met Sam en Sterre de diefstal probeert op te lossen.

Ellen ten Damme is gecast als Femke, de moeder van Sam en de ex van detective Max.

Bas Muijs is Jories, een gefrustreerde ex voetbalprof en een werknemer van Hadewij, de nietsontziende zakenvrouw die het geheimzinnige forteiland bestiert. Rebecca Loos speelt Irwana.

Mike Libanon speelt Enrico, de nieuwe vlam van Femke.

De jonge cast is gekozen uit ruim 2500 aanmeldingen. Na een aantal castingrondes en een intensieve acteerworkshop zijn drie talentvolle kids uitgekozen om de hoofdrollen te spelen. Tjeerd Melchers speelt de pientere Sam. Hij was al te zien in de musicals Tarzan, en Beauty and the Beast. Zijn hobby's zijn zang en muziek.

Jasmin Pasteuning is uitgekozen voor de rol van het coole buurmeisje Sterre. Zij heeft eerder in twee televisie commercials gespeeld. Haar hobby's zijn toneel, pianospelen en judo.

Rick Mackenbach is gecast voor de rol van Ortwin, zoon van een baron, eigenaar van de gestolen papegaai. Samen met Sam en Sterre probeert Ortwin de diefstal op te lossen. Rick speelde in musicals als Beauty and the Beast, Ciske de rat, Les Miserables en heeft ook een rol gehad in de TV-serie Villa Neuzenrode. Zijn grote hobby's zijn zang en dans.

De verwachte premièredatum is zomer 2009. Bridge Entertainment Group, onderdeel van de entertainmentdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met RCV Entertainment de bioscoopdistributie.